De KNNV is de vereniging voor veldbiologie

De KNNV is een actieve vereniging. Excursies, lezingen, cursussen: dit is maar een deel van wat door en voor leden van de KNNV wordt georganiseerd. De vereniging is actief met natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. De KNNV bestaat uit ongeveer 55 afdelingen verspreid over het hele land. Bij de afdelingen vindt het grootste deel van de activiteiten plaats. Je kunt je verder verdiepen in een onderwerp naar keuze waarvoor je zowel binnen de afdeling als landelijk bij speciale werkgroepen kunt aansluiten.

Leden van de KNNV in heel Nederland ontvangen het verenigingsblad Natura dat vier keer per jaar verschijnt. Het bevat informatieve artikelen over natuur(bescherming) en het laatste nieuws van de vereniging. KNNV-leden krijgen aanzienlijke korting op boeken uit de eigen KNNV uitgeverij zoals determinatiewerken en achtergrondinformatie over diverse onderwerpen. De meeste uitgaven zijn onder meer in de winkel van het Natuurmuseum in Tilburg te verkrijgen.

Activiteiten KNNV Breda

De KNNV-afdeling Breda organiseert regelmatig cursussen, workshopslezingen  en excursies  naar allerlei natuurgebieden in Nederland en België. Deze activiteiten vinden gedurende het hele jaar plaats, afhankelijk van het seizoen. De lezingenavonden worden georganiseerd in de wintermaanden, in samenwerking met de IVN-Mark & Donge.

Nieuws

In onze nieuwsbrief, die vijfmaal per jaar verschijnt, vindt u de informatie over de excursies, de lezingen en het overige afdelingsnieuws. Uitgebreidere informatie en verslagen vindt u op de website.

Werkgroepen

Bij onze afdelingen zijn diverse werkgroepen  actief. Neem eens een kijkje bij het onderwerp van je interesse.

Lid worden?

Kom in contact!

Natuurverenigingen waarmee we samenwerken:

• IVN Mark&Donge - website
  • Natuur- en milieuvereniging Markkant
  • West-Brabantse Vogelwerkgroep - website
  • Natuurvereniging Mark & Leij - website
  • IVN Mark&Donge , Natuur- en milieuvereniging Markkant en de West Brabantse Vogelwerkgroepzijn ook lid van Natuurplein de Baronie