Datum: 
dinsdag 19 februari 2019 19:30 tot 20:30
Type activiteit: 
Thema-avond

19 februari, 19:30 - 20:30 uur, instructieavond paddentrek, boerderij De Willemshoeve (Westerhonk), Hoevenlaan 17, Monster.
Steven Vlaardingerbroek zal een presentatie geven over amfibieën en aansluitend kunnen we elkaar van informatie voorzien, en een aantal praktische zaken doornemen.

Paddentrek
De padden trekken in het vroege voorjaar van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. De trek begint meestal eind februari, maar dit hangt ook af van de temperatuur en weersomstandigheden. Het ontwaken uit de winterslaap gebeurt als de gemiddelde temperatuur over een etmaal minimaal acht tot tien graden Celsius is en dat ongeveer drie dagen lang zo blijft. De paddentrek duurt gemiddeld zo’n zes weken.

Werkzaamheden
Aan elke paddenoverzetter vragen we om één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot half april. Per avond ga je ongeveer drie à vier uur per avond op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Daarnaast vragen we om zowel de dode als levende dieren te noteren en zelf een zaklamp mee te nemen. Er worden reflecterend hesje ter beschikking gesteld en informatie folders om uit te delen aan passanten.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
boerderij De Willemshoeve (Westerhonk), Hoevenlaan 17, Monster
Kosten: 
n.v.t.
Contactpersoon: 
Geert van Poelgeest / afdelingDelfland@knnv.nl / 06 – 33 00 17 42
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina