Datum: 
maandag 9 juli 2018 19:30 tot 21:00
Type activiteit: 
Natuurbeheer

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een actie kroos scheppen in Tanthof. Op maandag 9 juli van 19:30 tot uiterlijk 21:00 uur vindt de eerste actieavond plaats op de hoek Koekamp / Konijnensingel in Delft. Meld je aan op kroosscheppenintanthof@gmail.com

Tijdens de actie wordt het kroos met schepnetten weggehaald en ontdekken we of en welk waterleven er aanwezig is. De volgende dag wordt het kroos naar de composthoop van de Kindertuinen (Abtswoude) gebracht.
Het project Kroos scheppen in Tanthof voert de KNNV uit in opdracht van de gemeente Delft. Deze actie is een vervolg van de actie in 2017.

Gezond slootwater is van belang voor een gezonde leefomgeving. Te veel kroos heeft een nadelige invloed op het slootleven, omdat het geen licht doorlaat. De KNNV zorgt voor materiaal. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Met het kroos scheppen wil de gemeente Delft bewoners meer betrekken bij hun eigen woonwijk en leefomgeving. Ook is de actie bedoeld het effect van het scheppen op de waterkwaliteit te meten.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
hoek Koekamp / Konijnensingel in Delft
Kosten: 
n.v.t.
Contactpersoon: 
Geert van Poelgeest
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina