Datum: 
zaterdag 19 september 2020 11:00 tot 13:00
Type activiteit: 
Evenement


Natuurhistorische happening Leeuwendaal

Op 19 september organiseren van 11 tot 13 uur Leeuwendaal Duurzaam en Groen, Natuurlijk Delfland en de KNNV afdeling Den Haag de Natuurhistorische happening Leeuwendaal.
De happening vindt plaats op het pleintje voor de Leeuwendaalkerk aan de Oranjelaan 62 in Rijswijk rond de paardenkastanje. De happening bestaat uit een toelichting van de Historische Vereniging Rijswijk, een bezoek van een Mystery Guest en diverse kramen.
Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de Corona-regels.

Bij de kramen zijn (heel voordelig) vogel- en egelhuisjes te koop zijn. Belangstellenden krijgen advies om de dieren de winter door te helpen. En tips om hun tuinen te vergroenen, zodat ze een beetje natuur kunnen (terug)brengen in ons 21e-eeuwse Rijswijk en Leeuwendaal. Iedereen die bij de Groene Karavaan een of meer – biologisch gekweekte – planten aanschaft, krijgt een plant cadeau.

Ooit was de wijk Leeuwendaal een landgoed. Dat was in de tijd dat Hendrik Tollens vanuit zijn woonhuis in het oude dorp Rijswijk (het huidige museum) zo de weilanden kon inlopen. Toen, zoals de bekende Haagse schilder Weissenbruch vastlegde, je bij de Geestbrug naar alle kanten over de velden en molens uitkeek. Zijn er nog sporen van het 19e-eeuwse landschap terug te vinden? De Historische Vereniging Rijswijk en een Mystery Guest uit het verleden gaan daar samen naar op zoek.

Te gast is ook schrijver/dichter Lizette de Koning, opgegroeid in Leeuwendaal, die voor deze speciale gelegenheid het gedicht “Groen geluk” schreef.

 

Georganiseerd door: 
Kosten: 
n.v.t.
Contactpersoon: 
Geert van Poelgeest
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina