Datum: 
vrijdag 7 december 2018 20:00 tot 21:30
Type activiteit: 
Thema-avond

Ontdek de Westlandse natuur met de KNNV

Op vrijdag 7 december organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een avond rond de vragen:
Wat is de KNNV?
Aan welke natuuractiviteiten zijn er in het Westland behoefte?
Wie zou daarbij willen helpen?
Belangstellenden worden uitgenodigd om van 20:00 – 21:30 uur aanwezig te zijn in het natuurcentrum Prinsenbos, Grote Achterweg 15a, Naaldwijk
De toegang is gratis

We kregen de vraag waarom we zo weinig in het Westland doen.
Tot op heden organiseert de KNNV de volgende activiteiten in het Westland: wilgen knotten, padden overzetten, Operatie Steenbreek,  excursies en de nodige beheeradviezen voor de gemeente Westland.

Het gaat de KNNV om betrokkenheid voor de natuur, waarbij ieder deze betrokkenheid naar eigen kennis, interesse, tijd en ambitie invult. De KNNV ondersteunt deze betrokkenheid van harte. Leden en belangstellenden zijn welkom op deze bijeenkomst. De KNNV is dus een vereniging voor natuurliefhebbers.

Wat is en doet de KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.
Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.
Elk jaar kent een groot thema in 2018 Bescherm de natuur in je eigen omgeving.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).
De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon en aangesloten bij Floron.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.
En een onderdeel van Natuurpunt Delfland.

De KNNV beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen... De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
natuurcentrum Prinsenbos, Grote Achterweg 15a, Naaldwijk
Kosten: 
n.v.t.
Contactpersoon: 
Geert van Poelgeest
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina