Datum: 
donderdag 15 augustus 2019 (Hele dag) tot dinsdag 15 oktober 2019 (Hele dag)
Type activiteit: 
Inventarisatie

Gezocht: deelnemers aan kreeftenonderzoek

De Koninklijk Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zoekt mensen die tussen 15 augustus en 15 oktober mee willen doen aan onderzoek naar de verspreiding van zoetwaterkreeften. Meer informatie en opgeven bij de KNNV, 06 – 33 00 17 42, educatie@delfland.knnv.nl.
De meetpunten liggen in de gemeenten Delft, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam (o.a. Hoek van Holland), Schiedam, Vlaardingen en Westland.
De deelnemers lenen een fuik en ontvangen een ontheffing om met dit verboden vangmiddel de dieren te vangen en terug te zetten. Uiteraard ontvangt iedere deelnemer een instructie.

De fuiken moeten op vier achtereenvolgende ochtenden gecontroleerd worden. De kreeften worden vervolgens gefotografeerd. Om mee te doen is voorkennis van kreeften niet noodzakelijk.

Dit onderzoek vindt op initiatief plaats van EIS (instituut van ongewervelden) in Leiden met afstemming met de Nederlandse waterschappen.

Tien jaar geleden heeft zo’n zelfde onderzoek plaatsgevonden.
Het huidige onderzoek heeft twee doelen:
Wat is de verspreiding van de verschillende soorten zoetwaterkreeften en wat zijn de effecten van rivierkreeften op de kwaliteit en structuur van het oppervlaktewater. `
De meetmunten vallen samen met de meetpunten van de waterschappen.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
nvt
Kosten: 
n.v.t.
Contactpersoon: 
meer informatie via 06 – 33 00 17 42 of educatie@delfland.knnv.nl.
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina