woensdag 1 april 2020

In de periode van 1 april tot en met 30 juni vragen wij aan de inwoners van ons werkgebied naar de steenhommel uit te kijken, deze te melden en te beschermen. De steenhommel is in tuinen, parken en bermen te vinden. Juist de steenhommel zoekt stedelijk gebied op, want tuinen zijn of raken versteend, daar zijn geen plekken om hun nesten te maken en planten ontbreken die voor voedsel kunnen zorgen.

Het werkgebied van Natuurlijk Delfland omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Rijswijk en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).

Een speciale oproep voor Leeuwendaal in Rijswijk
Natuurlijk Delfland, de stichting Leeuwendaal Duurzaam & Groen en de KNNV afdeling Den Haag roepen de bewoners van de wijk Leeuwendaal op uit te kijken naar de steenhommel deze melden en te helpen beschermen.

Het Soort van het Seizoen is een onderdeel van het jaarthema Natuurinclusief, hierbij komt het beeld komen beelden boven van de mens die in het dagelijks leven bezig is en rekening met de natuur houdt. Dit alles met het hoofd, hart en handen, of te wel met kennis van de natuur, passie voor de natuur en beschermen van de natuur, dat is samenleven met de natuur.

Zie voor meer informatie over de steenhommel en het jaarthema: klik hier

 

Deel deze pagina