Hieronder:
De verzamelde kunst uit de maandelijkse Nieuwsbriefrubriek:
"Haagse Kunst Nog Nooit Vertoond (Haagse KNNV)"
"Nog nooit vertoond": met een korreltje zout.

Juli 2020:
Floris de Boer:
Soft pastel tekeningen.
Bekijk de (2) tekeningen groter!
Van Floris de Boer, lid van de afdeling, maar niet actief, want "aan de IVN Leidse regio heb ik al mijn handen vol".
Niet-actieve leden zijn toch van grote waarde voor onze afdeling:
wij proberen de natuur een stem te geven, het aantal leden bepaalt de kracht van die stem.

Floris:
Tekeningen als deze maak ik al sinds begin jaren '90.
Het is soft pastel techniek: zachte gekleurde krijtjes, die je eindeloos kunt mengen en uitwrijven.
Prettig voor een snel(ler) resultaat, want met verf wordt het vaak een heel gesjouw en ontkom je niet aan een soort atelier thuis. En met potlood of waterverf zijn de resultaten weer vaak erg subtiel. Daar moet je van houden.
Ik teken altijd buiten en zoek bij voorkeur een plekje op waar ik niet wordt gestoord. Daar zit ik dan een uur of drie, vier.
Deze tekening is gemaakt in april 2015 in De Horsten, in de buurt van de ingang Voorschoten, in april.
Er zijn tientallen alternatieven, maar deze vond ik wel vriendelijk. Natuur in de lente inderdaad. De belangrijkste reden voor inzending, is dat ik het een leuk initiatief vond van jullie.
Juist in Cornona-tijd. Want tekenen doe je toch alleen en als het toch in een clubje gebeurt dan zit je een heel stuk van elkaar af. Tekenen doet beter kijken, dat is bekend. Je moet het geconcentreerd doen wat weer goed is om eventuele besognes te vergeten.

Met vr gr
Floris de Boer

Juni 2020:

Marieke Bos:
Sepia-Reliëfs.
Marieke:
"Het begon op een zeer winderige januaridag in 1996.
Ik vond erg veel sepia of zeeschuim op het strand.
Geen idee wat ik er mee wilde doen maar ik heb mijn zakken volgepropt en alles wat ik nog dragen kon meegenomen.
Dat was de start voor een bijzondere hobby, namelijk sepia-reliëfs maken. ... ".
Lees het hele verhaal in de bijlage "SepiaReliefs.pdf".
En... Bekijk de Sepia-Reliëfs in het fotoboek !

Het slot:
"In het najaar van 2020 is er een atelierroute van KopS (Kunst op Scheveningen) waar ik me ook voor aangemeld heb. Dus een mogelijkheid om de sepia-reliëfs te bekijken (mits coronavirus vertrokken is)."

Mei 2020:

Jadranka Njegovan:
Pseudoinsecta accidentalis (insectendozen, lithografie, naalden, tekst)

Anularius anulatus en Anularius coronaPseudoinsecta accidentalis, is een doorlopend project sinds 2011. Per toeval gemaakte vlekken op litho steen zijn op papier gedrukt. Ieder vlekje krijgt een verzonnen Latijnse naam, passend bij de vorm van elke vlek. Vervolgens worden insectendozen samengesteld per groep ‘insecten’.
Toen ik dit ‘insect’ in 2019 naam heb gegeven, had ik geen vermoede dat ‘corona’ een hele andere betekenis en lading zou krijgen.

Pseudoinsecta accidentalisMeerdere insectendozen waren voor het eerst te zien in oktober 2019, in de duo tentoonstelling van Inez Odijk en Jadranka Njegovan: Dichter dan natuur, bij Dat Bolwerck in Zutphen.

Voor meer info: www.jadrankanjegovan.nl

April 2020:
Een aquarel van Chris van Heerden; "Roodborstje".
Zie de foto groter in het album "Haagse Kunst Nog Nooit Vertoond (Haagse KNNV)").

Roodborstje, Zeefdruk, Chris van Heerden