Nachtvlinderproject.


Haagse nachtvlinders in het licht.

Na een oproep in het kader van het Klaas Kromhoutfonds heeft het bestuur een keuze gemaakt uit de ingediende plannen en groen licht gegeven voor het project “Haagse nachtvlinders in het licht”. Met dit project wil het bestuur het belang van insecten voor de leefomgeving onder de aandacht brengen. Projectleider is Anna Kreffer.

Het jaarthema van de KNNV voor 2015 is Natuur in stad en dorp. Het project  past mooi binnen dit thema. Over nachtvlinders valt nog een hoop te ontdekken. Met waarnemingen, het plaatsen van een vlinderval in tuinen, excursies en publiciteit willen we belangstelling wekken bij zoveel mogelijk mensen. Daarnaast is het streven naar meer kennis over leefwijze en voorkomen van nachtvlinders in stedelijk gebied.

Nachtvlinders leven veelal een verborgen bestaan, maar ze zijn van groot belang voor diverse ecosystemen. Zo spelen ze een rol bij de bestuiving van planten en zijn voedsel voor vogels en vleermuizen. Insecten, nachtvlinders niet uitgezonderd, staan onder grote druk, aantallen en soorten verdwijnen in hoog tempo. Met meer belangstelling voor en kennis over de soorten is het ook mogelijk meer aan noodzakelijke bescherming te doen.

Op 7 april 2015 gaat dit project officieel van start, met een lezing in het MEC (vh MSP) Zuiderpark. Locatie: zie google maps.

In de lezing wordt het een en ander verteld over nachtvlinders en het project.

Wie een nachtvlinder heeft waargenomen kan nu al een melding doen!

Als je in een of andere vorm wil meewerken, kun je dat aangeven via het webform .

Voor meer informatie mail nachtvlinders@den-haag.knnv.nl
of bel Anna Kreffer 06 – 26 41 71 37

 

( Recent: de bijgewerkte vlinderlijst en "sint-jacobsvlinders". )

Lees: Vlinderval zoekt veilige tuin. (= Bijlage: zie onder).

Sinds 21 september 2015 is er ook een Werkgroep Nachtvlinders  !

En ... nu is er ook een pagina, met o.a. de gebundelde nachtvlinder-artikelen uit de Nieuwsbrieven van KNNV Den Haag, interessant voor project en werkgroep.

Deel deze pagina