maandag 25 maart 2019

Ambities van de landelijke KNNV

Bart Heijne, 8 maart 2019

Onze ambitie
Het landelijk bestuur van de KNNV heeft ambities om KNNV afdelingen te steunen in hun activiteiten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden wat we graag willen doen. Naast hulp aan afdelingen timmeren we aan de weg om onze naamsbekendheid en onze invloed op natuurbescherming te vergroten. Wij wensen een KNNV die gerespecteerd wordt om haar natuurkennis en haar motivatie om de natuur te beschermen. Een KNNV die met beide benen in de maatschappij staat en die meetelt.

Activiteiten van de landelijke KNNV ten dienste van KNNV afdelingen

1. Dankzij een geweldige redactiecommissie maken we het kwartaalblad Natura voor de leden.
  2. Samen met Antenna onderhouden we onze informatieve website.
  3. Daarvoor geven we ook gratis cursussen voor webmasters van de afdelingen.
  4. We maken 10 x per jaar een landelijke Nieuwsbrief ter inspiratie voor de afdelingen. Iedereen kan zich hierop abonneren; klik hier als u de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.
  5. Speciaal voor afdelingsbesturen maken we een nieuwsbrief waarin landelijke activiteiten staan.
  6. We sluiten collectieve verzekeringen af, zodat ook afdelingen verzekert zijn.
  7. Samen met Soorten organisaties maken we minicursussen en de PR hiervoor, zodat afdelingen deze cursussen eenvoudig kunnen geven voor hun leden én, niet-leden kunnen interesseren. In 2019 staan op het programma “Tuinen vergroenen”, “Dagvlinders” en “Tuinvogels herkennen”.
  8. Dankzij Jelle Schuurmans stroomlijnen we de ledenadministratie van afdelingen.
  9. We zijn een vraagbaak voor de meest uiteenlopende vragen van afdelingen.
  10. We maken promotie en helpen het organiseren van de Week van de Veldbiologie van 1 tot 10 oktober 2019.
  11. We stellen Ger van Zanen-vouchers á € 500,- ter beschikking voor KNNV afdelingen.
  12. We brengen de prachtige boeken van de KNNV Uitgeverij voor het voetlicht, die KNNV-leden met 10 % korting kunnen kopen.
  13. Samen met Natuurpresentaties organiseren we 2 cursussen Veldcursussen in 2019.
  14. Samen met Floron organiseren we een botanische dag in de winter 2019.
  15. Onze Algemene Reiscommissie (ARC) organiseert sublieme reizen voor alle leden.
  16. Terwijl de Algemene Kampcommissie (AKC) oergezellige kampeervakanties voor u organiseert.
  17. De Kampeercommissie organiseert heerlijke korte vakanties op de mooiste plekjes in Nederland.
  18. Op 18 mei 2019 organiseren we een landelijke studiedag grassen en schijngrassen.
  19. Zo nodig helpen we afdelingen met statutaire zaken, zoals de afdeling Enschede in 2018.
  20. We bemiddelen bij onenigheid in een afdelingen (minstens 4 x de afgelopen periode).
  21. We stellen expertise beschikbaar over PR voor de afdeling.
  22. We doen suggesties om de financieën van de afdelingen te verruimen.
  23. Tips over hoe activeer mijn leden ik kan iedere afdeling zo bij ons opvragen.
  24. Dat zelfde geldt ook voor tips over ledenwerving, of hoe organiseer ik mijn afdeling.
  25. en nog veel, en véél meer!

Wil je meehelpen . . . ? Graag!
Elke hulp hoe klein ook wordt zeer op prijs gesteld.
Bel of e-mail naar Bart Heijne, 0318-618327, 06-55061023, voorzitter@knnv.nl

We zoeken ook nog een secretaris voor ons bestuur; klik hier voor meer informatie of bel Bart.
Het is echt geen grote klus, maar enige handigheid met Word zou fijn zijn.

Naschrift:
Als dit nieuws geen nieuws meer is zijn stukken van deze aard nog op deze website na te lezen via de tabs "ORGANISATIE/LANDELIJK"; of rechtstreeks: https://www.knnv.nl/afdeling-den-haag/landelijk