woensdag 4 maart 2020

Heel kort verslag  van het ALV 1 maart 2020
1 maart is ook de nationale complimentendag, maar een compliment is elke dag welkom.

Voor degenen die deze middag hebben moeten missen, hier een aantal van de hoogtepunten.

De jaarlijkse Vertegenwoordigende Vergadering wordt gehouden aanstaande zaterdag 4 april in Tilburg.
Een van de onderwerpen is een nieuwe ondertitel de KNNV i.p.v. vereniging voor veldbiologie.
Een van de mogelijkheden is Natuurlijk Nederland, voor onze afdeling kan dat worden Natuurlijk Den Haag e.o.

Met het vertrek van Ineke Gilbert als eindredacteur heeft de KNNV niet voldoende leden die De Ratelaar kunnen en willen vormgeven. We gaan nog in gesprek met IVN over deze nu ontstane situatie.
Mocht de uitkomst zijn dat De Ratelaar in de huidige vorm niet meer uitgegeven kan worden, moeten we gaan nadenken hoe we leden zonder digitale mogelijkheden op de hoogte kunnen houden van activiteiten en het wel en wee van de afdeling.

De contributie voor leden wordt met ingang van 2021 €30,00

De nieuwe kascommissie bestaat uit John van Wensveen, Johan Apeldoorn met als reserve lid Bert van Maanen. Bert was dit jaar afgetreden.

We zijn op zoek naar leden die willen bijdragen aan het voortbestaan van onze afdeling.
We zoeken een:

- secretaris
- medewerker website, het systeem wordt dit jaar vernieuwd!
- coördinator werkgroepen
- medewerker nieuwsbrief
- mensen die af en toe wat willen doen

Tijdens het soortenweekend bij tuinvereniging Zonnegaarde zijn twee bijzondere insecten gevonden. Een vlieg ( tweede van NL) en een wants, een inburgerende soort.

Meer over deze ALV (uitnodiging, stukken, ...) staat op de pagina ALV 2020; waar bovenstaand "Heel kort verslag" is toegevoegd.