paddestoelenbanner

De paddenstoelenwerkgroep inventariseert alle paddenstoelen en slijmzwammen in de Haagse en Wassenaarse parken, landgoederen en natuurgebieden.
We gaan op excursie op dinsdagochtend om de twee weken. De exemplaren die niet in het veld op naam gebracht kunnen worden gaan mee naar huis en worden door leden thuis gedetermineerd.
De werkgroep bestaat al ruim 20 jaar.De werkgroep kent echte leden, die ook zelf determineren en daarnaast een groep belangstellenden. Het aantal deelnemers aan een excursie bedraagt meestal 10 tot 15.

De werkgroep is onder de naam Paddenstoelen Werkgroep Wassenaarse Parken ook deel van de Nederlandse Mycologische vereniging (NMV). Op verzoek van de NMV doet de werkgroep mee aan een monitoring project.
We bekijken onder anderen een kavel in het park Wiltzangh in Wassenaar.

Kees Pinster
coördinator paddenstoelenwerkgroep KNNV, afd. Den Haag
Telefoon: (070) 346 52 14 email: pr@den-haag.knnv.nl

Voor excursies: zie ook: de Nieuwsbrief van KNNV Afd. Den Haag.

PS.

Kijk ook eens bij:
Inventarisatie Westduinpark (2014) en bij:
Inventarisaties-2015 met "Landgoed Oosterbeek"; "de Klip en Meeuwenduin", "Terschelling", "L
andgoed Rust en Vreugd" en Westduinpark (2015).

Nieuwe inventarisaties 2016:
Inventarisaties-2016 (aangevuld met 8 per jan. 2017)

Kijk verder bij:
Collages 14-07-2015 .

Nieuw in 2016:
De gallery met "losse foto's" .

De gallery "slijmzwammen" .

Nieuw in 2017:
De excursie-programma's van de werkgroep worden regelmatig bijgewerkt en treft u hieronder als bijlagen aan.

witdekselkalkbekertje (myxomyceet); foto Kees Pinster

Aanvullingen-op /wijzigingen-in het actuele programma:

Dinsdag 24 oktober 2017: Zuidwijck: Rijksstraatweg Wassenaar. Neem voorbij kruispunt Den Deijl de ventweg aan de rechter-kant. Het landgoed ligt dan na 1 km rechts. Parkeren in de berm, niet op het landgoed.

Donderdag 26 oktober 2017: Rozenstein (golfterrein): Dr. Mansvelkade 15, 2242 TZ Wassenaar. Volg de route naar Duinrel en ga op de kruising bij de benzinepomp rechtsaf: de Dr. Mansveltkade. Na 400 meter parkeren links op parkeerterrein en ingang golfterrein ligt dan rechts.