In de plantenwerkgroep zijn 16 leden actief.

Actueel: de dagexcursie van vrijdag 12 juli naar de Maasvlakte gaat wegens te weinig aanmeldingen niet door.

Bijna iedere week is er 's zomers een activiteit, meestal op vrijdagmiddag, en 's winters eenmaal per maand.
Wat doen we?

•  Inventarisaties van een gebied in of om Den Haag:
    • Monitoring in de duinen voor Dunea;
    • Klassieke inventarisatie van een hok (vierkante kilometer), dit jaar in ’t Lien in Leidschendam;
    • Nieuwe Strepen: eenmalige opname van een km-hok;
      De gegevens worden doorgestuurd naar Verspreidingsatlas ten behoeve van de Nederlandse florakartering;
    • Studie- excursies naar bijzondere gebieden.
      We waren dit jaar in het Wilhelminapark in Rijswijk en aan de oever van de Broeksloot langs de Maanweg.
  •  Studiebijeenkomsten tijdens het winterseizoen.
    Eenmaal per maand, meestal op dinsdagavond in het
    Milieu Educatief Centrum Reigershof.
    Op deze avonden wordt bij toerbeurt een plantenfamilie of floristisch onderwerp door één van de leden voorbereid en behandeld.
    Het programma voor de komende winter wordt op de eerste winteravond in september of oktober vastgesteld en hieronder
    * bekendgemaakt.
  •  Organisatie van een Plantenweekend,voor alle leden van de afdeling toegankelijk.
    Dit jaar waren we in de Achterhoek. Zie verslag en foto’s op
    de pagina verslagen.
    Nieuwe leden en belangstellenden zijn van harte welkom.
    Ga eens mee op excursie of inventarisatie en/of bezoek eens een winteravond.

Informatie bij: Myra Meijering, telefoon 06-26692544, e-mail planten@den-haag.knnv.nl

Tabel: 2019 (*= Info volgt)

Weekdag  Dag  Maand  Wie  Onderwerp
dinsdag 12 februari Karel Gort Planten aan de kust
dinsdag 12 maart Harry v.d. Hagen Dunea Plantengemeenschappen in de Westduinen

Belangstellenden: graag van tevoren contact (zie onder "Informatie bij:", boven de tabel).

Voor excursies:  zie ook: de Nieuwsbrief van KNNV Afd. Den Haag.

Er zijn recente (apr. 2019) documenten van Floron; zie de bijlagen:
Activiteiten Floron district Hollands Duin 2019
Overzicht activiteiten van Floron-district Hollands Duin in 2018