De KNNV, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een vereniging voor natuurstudie, natuurbescherming en natuurbeleving.

De afdeling Regio Doetinchem is actief in de West-Achterhoek en de Liemers en is opgericht op 11 oktober 1902. Sinds 1915 heeft en beheert de afdeling een eigen natuurterrein in De Zumpe in Doetinchem. Leden ontvangen een exemplaar van het fotoboek en het inventarisatierapport van De Zumpe gratis op verzoek en zolang de voorraad strekt

Leden kunnen meedoen aan activiteiten, excursies en cursussen van de afdeling (zoals de Plantenwerkgroep en de Zumpebeheergroep). Leden kunnen zelf een activiteit organiseren of een werkgroep opzetten. Zij kunnen ook individueel of samen meedoen met activiteiten van de landelijke organisatie en soms van andere afdelingen, zoals werkgroepen, excursies, cursussen en vakanties. Leden krijgen korting op de boeken van de KNNV-Uitgeverij.

Door samenwerking met het IVN Oude IJsselstreek kunnen leden van biede kanten deelnemen aan elkaars activiteiten. Ook brengen zij samen het afdelingsblad De Composiet uit.

CONTRIBUTIE 2019 PER JAAR

De contributie bedraagt voor een lid € 26,75  en voor een huisgenootlid € 13,75.

Een jeugdlid betaalt € 16,75  en donateurs betalen minimaal € 13,75.

U kunt de contributie overmaken op bankrekening NL33ABNA0470431342 t.n.v. KNNV afd. Regio Doetinchem o.v.v. van uw naam.

Functie Naam   Tel. E-mail
Voorzitter  Esther Korndewal    06-30986621  voorzitter@doetinchem.knnv.nl
Secretaris   Erwin van Loo    06-58842211  secretaris@doetinchem.knnv.nl
Penningmeester/Ledenadministratie  Marcel Hendriks    -  penningmeester@doetinchem.knnv.nl

Website KNNV Doetinchem  Gerrit Jan van Ochten    06-53330840  webmaster@doetinchem.knnv.nl

Plantenwerkgroep  Gerrie ten Hoopen    -
Zumpebeheergroep  Esther Korndewal     06-30986621  voorzitter@doetinchem.knnv.nl
   Marcel Hendriks    -  zumpebeheergroep@gmail.com

DE COMPOSIET

Archief: https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/de-composiet-archief

Laatste nummer: Zie boven in menu bij 'LINKS'

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST KNNV en IVN

Naast de samenwerking van de landelijke verenigingen worden plaatselijke afdelingen aangemoedigd zoveel mogelijk samen te werken. Onze afdeling heeft in januari 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend met IVN Afdeling De Oude IJsselstreek.

Wij zetten in op een gezamenlijk ledenblad 'De Composiet' en het wederzijds toegankelijk maken van elkaars activiteiten (o.a. NatuurActief en de Vogelwerkgroep). Ook helpen we elkaar bij het opzetten en onderhouden van activiteiten en zo mogelijk stemmen we deze op elkaar af. Verder maken we bij de interne en externe publiciteit gebruik van elkaars mogelijkheden. Zo leren we elkaar langzaam kennen, op weg naar een grote en inhoudsvolle natuurvereniging voor onze regio.

ANDERE SAMENWERKINGSACTIVITEITEN

- Activiteiten en projecten met Gemeente Doetinchem

- Het beheer van De Zumpe met andere grondeigenaren

- Het organiseren van de Natuurwerkdag en het volgen van bijeenkomsten en cursussen bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland