woensdag 1 januari 2020

 

Vrijwilligersvacature: Coördinator Operatie Steenbreek / Tuinambassadeur

 

Operatie Steenbreek is een landelijk project van KNNV en IVN.  Zij willen de verstening bij particulieren en bedrijven tegen gaan en natuurbesef bevorderen. Gevolg is dat het water van de vele regenbuien de grond weer kan bevochtigen. Het vermindert overstromingen en het vollopen van riolen en watergangen. Ander gevolg is dat een aanzienlijk oppervlak waar planten en dieren hun verblijf en voedsel hebben niet verloren gaat. Er blijft meer natuur bij huis en men kan genieten van gezoem, kleuren van bloemen en vogelgeluiden. KNNV en IVN willen hun kennis en beperkte middelen inzetten om de menselijk het groen te houden en kunnen kleine paradijzen worden gemaakt voor mensen, planten, vlinders en vogels.

 

Wie wil als groensympathisant meehelpen om de verstening van onze tuinen en erven tegen te gaan? Of met eigenaren van bedrijfsterreinen de mogelijkheden bespreken? Daarnaast zijn er gratis trainingen tot tuinambassadeur. U vervult deze rol binnen de mogelijkheden van IVN De Oude IJsselstreek en de KNNV afdeling Regio Doetinchem.

 

Als coördinator gaat u contacten leggen, samenwerking zoeken, mensen mobiliseren en resultaten communiceren. Alles ten dienste van een groenere dagelijkse omgeving. 

 

Als tuinambassadeur ligt de nadruk op het contact met particulieren.

 

 

Inlichtingen bij Esther Korndewal, voorzitter@doetinchem.knnv.nl.

 

 

Deel deze pagina