Datum:

* * Ieder geïnteresseerde, kan deelnemen aan deze cursus(sen). * *

cursusCursus Wilde bijen
docent: Pieter van breugel

Wilde bijen en het weer bloemrijker maken van ons land mogen zich de laatste tijd verheugen in een toenemende belangstelling. Daarom organiseert de KNNV afdeling Eindhoven een korte cursus over deze groep van insecten. Eerder, in 2012, werd een dergelijke cursus met veel succes en onder grote belangstelling al een keer gegeven voor de afdeling Eindhoven, ook toen door Pieter van Breugel uit Veghel. Zijn prachtige foto’s en enthousiasme werken aanstekelijk.
De drie cursusavonden zitten boordevol informatie en tijdens de twee veldbezoeken kan iedereen mee zoeken naar bijen en andere insecten. Het belooft weer een onvergetelijke cursus te worden.
Pieter van Breugel is insectenkenner en lid van de insectenwerkgroep van onze afdeling. Hij schreef de boeken ‘Gasten van bijenhotels’ (derde druk, 2019, EIS Kenniscentrum Insecten, Leiden) en de ‘Basisgids Wilde Bijen’ (2019, KNNV Uitgeverij).

Programma: Theorieavonden
Donderdag 2 apr Inleiding vliesvleugelige insecten; biologie van hommels en sociale wespen; levenscyclus van solitaire bijen; soorten hommels.
Donderdag 9 apr
Donderdag 16 apr

Excursies:
Zondag 5 apr (19-4 reserve datum) 10.00 uur, nader af te spreken.
Zaterdag 27 jun (4 jul reserve datum) 9.00 uur, nader af te spreken.

Prijs (incl. koffie en thee)
€ 50,00 voor leden KNNV en IVN
€ 65,00 voor niet-leden incl. KNNV-ludmaatschap tot eind 2020.

Opgave Voor 22 maart 2020 per mail aan:
cursussen@eindhoven.knnv.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer.
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

Maximum aantal deelnemers: 20.

Georganiseerd door:
Vindt plaats in: