cursussen
Vogelsherkennen
Cursusleider:
Gerard Compiet

Het kijken naar vogels is populairder dan ooit. Steeds meer mensen willen van alles over vogels weten. Over vogels die zich in hun tuin, hun omgeving en in de hun nabije natuurgebieden ophouden. Ze willen graag weten welke vogel ze horen zingen.

Welnu, de KNNV afdeling Eindhoven wil op deze groeiende behoefte inspelen en organiseert daarom in maart 2018 een vogelherkenningscursus. Deze cursus bestaat uit twee theorieavonden en een excursie.

In de eerste theorieavond komen zaken aan de orde als territorium, balts, zang en paarvorming en gedurende de tweede avond gaat het over nestbouw, eileg/eieren, broedgedrag en het grootbrengen van de jongen. Vanzelfsprekend wordt hierbij een flink aantal vogels voor het voetlicht gehaald.

Tijdens de excursie wordt geprobeerd om de opgedane kennis in praktijk te brengen, zodat u na deze cursus met (nog) meer plezier naar vogels kijkt en luistert.

De cursus wordt gegeven door Gerard Compiet.

blauwborstDe theorieavonden zijn op:

Donderdag 1 en 15 maart 2018
Tijd: 20:00 – 22:00 uur

De excursie is op zaterdag 17 maart 2018

Het tijdstip en de locatie van de excursie worden tijdens de cursus bekend gemaakt.

Plaats van de theorieavonden: Gebouw ‘D’n Aard’, Ariespad 5, 5503 EZ Veldhoven (s.v.p. niet parkeren aan het Ariespad)

Prijs inclusief koffie en thee:
Leden (KNNV/IVN): € 25,00; niet leden: € 30,00.
Aantal deelnemers min 10, max 20.

Opgave vóór 15 februari 2018, door betaling op rekening NL90 INGB 0005 2339 75 t.n.v. KNNV afd. Eindhoven, o.v.v. “vogels” en/of door opgave van naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer naar:  cursussen@eindhoven.knnv.nl