Datum:
Type activiteit:
Excursie

Excursie "Kloppen en Slepen", Insecten kijken met KNNV Enschede, 5 oktober 2019

Insecten krijgen de laatste tijd veel aandacht, en dat is maar goed ook.
Sommige soorten zijn lastig, maar de meeste soorten zijn vooral nuttig; en interessant!

Als mensen denken aan insecten dan denken ze vaak aan wespen, muggen, vlinders, libellen en sprinkhanen. Deze insecten zijn makkelijk te vinden omdat ze zich goed laten zien en horen (en voelen!). Maar veel andere insecten hebben een verborgen levenswijze en krijg je alleen te zien als je er actief naar op zoek gaat. Zo kun je door met een stevig net door hoog gras of kruiden te slepen veel insecten en andere beestjes vangen. Ook kun je door met een stok op een tak te kloppen beestjes vinden die in bomen en struiken leven. Met een laken of een omgekeerde paraplu vang je de insecten op en kun je ze goed bekijken en foto's maken. Op deze manier kunnen  lieveheersbeestjes, kevers, wantsen, rupsen en veel andere soorten insecten gevonden worden die je anders nooit te zien krijgt. En wie weet zitten daar ook wel bijzondere soorten tussen!

Op 5 oktober 2019 organiseert KNNV Enschede een excursie "Kloppen en Slepen" op een terrein aan de Noordzijde van Enschede.

Als je mee wilt met de excursie meld je dan aan bij secretaris@enschede.knnv.nl. Het aantal plaatsen voor de excursie is beperkt tot maximaal 20 personen. Deze excursie is ook geschikt voor kinderen.

Deze excursie is gratis voor KNNV-leden en vrienden van De Museumfabriek en het Rijksmuseum Twenthe.
Voor niet-leden vragen we een bijdrage van €5,- voor volwassenen, €2,50 voor kinderen van 12 jaar en ouder.

Excursie: zaterdagmiddag 5 oktober 2019, van 14.00 uur tot ca. 16.00 uur

STARTPUNT & PARKEREN

Startpunt: Bergweg, Enschede. Parkeerplaats aanwezig. Komende vanuit Lonneker via de Oldenzaalsestraat, linksaf de Oude Deventerweg in. Bij de eerste kruising rechtsaf, de Bergweg in. Na ongeveer 400 meter is de parkeerplaats aan uw rechterhand.

Georganiseerd door:
Vindt plaats in: