=========================

Lezingen van de KNNV/Enschede worden meestal gegeven op donderdagavonden in De Museumfabriek van 20.00 uur tot 22.00 uur. 

De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede, 053 201 2099

Vrienden van DMF/RMT  gratis, niet-leden €5, koffie/thee gratis.

Vrienden van DMF/RMT dienen  hun lidmaatschapskaart mee te nemen.

=========================

De tuinvogeltelling vindt plaats op 24, 25 en 26 januari 2020. De
landelijke publiciteit start half december 2019.

 

25 januari 2020, Naturalis Leiden: "Insecten in de stad"

 

=========================

Verwilderen: Meer tuinplezier met minder werk

Lezing van Romke van de Kaa, donderdag 20 februari 20.00 uur, De Museumfabriek

De tuin staat onder druk. Sociale media slokken onze vrije tijd op en bestrijdingsmiddelen mogen niet meer worden gebruikt. Tijd voor een andere aanpak.

In deze lezing laat Romke van de Kaa zien hoe je de teugels kunt laten vieren zonder dat de tuin in een wildernis ontaardt.

=========================

Plastic Soup Foundation

Op donderdagavond 21 maart 2019 gaf de hr. Tim de Rooij, van de Plastic Soup Foundation, in de MuseumFabriek Enschede een lezing over ‘A beautiful Ocean’, De oceaan en zijn schoonheid’.

Tim de Rooij: De plastic soep, is een groot probleem in onze zeeën en oceanen. Tijdens twee onderzoek-expedities naar de plastic soep, heb ik met eigen ogen aanschouwd hoe groot dit probleem is en galmde de vraag in mijn hoofd; ‘Hoe het mogelijk is dat wij, de mens, dit zover hebben kunnen laten komen. 

Maar er was ook tijd om te genieten en de oceaan te bezingen en vast te leggen in mooie verhalen. De liefde voor dit fragile natuurgebied is uiteindelijk de reden dat ik mij ben gaan inzetten voor schone zeeën en oceanen, verlost van plastic afval. Met mijn verhaal, muziek en een indrukwekkende film ‘A Plastic Ocean’ probeer ik de schoonheid van de Oceaan dichter bij de mens te brengen met de boodschap: Stop plastic vervuiling en hou onze zeeën en oceanen schoon!

https://www.plasticsoupfoundation.org

=========================

 

Deel deze pagina