Datum: 
zaterdag 17 augustus 2019 10:00
Type activiteit: 
Excursie

Excursie naar Wageningen - Strokenteelt, geleid door  Dirk van Apeldoorn.

Op zaterdag 17 augustus organiseren we een excursie naar Wageningen. In de ochtend bezoeken we de WUR (Wageningen University & Research) proefvelden met strokenteelt. Deze methode is een mogelijke verbetering van de biodiversiteit in de akkerbouw en kan een bijdrage leveren aan het wereldvoedselprobleem door een natuurlijke bestrijding van ziektes in de landbouw. Donderdagavond 8 augustus jl. heeft dit project de volle aandacht in het NOS-journaal gehad. Dirk van Apeldoorn verzorgt dit onderdeel van de excursie. 

's Middags gaan we naar de natuurtuin op de campus van Wageningen. Deze tuin is 20 jaar geleden aangelegd, waarbij een grote diversiteit aan abiotische milieus, zoals die van nature in de omgeving van Wageningen voorkomen, is gecreëerd. Ontwerp is van Ger Londo. Afhankelijk van de beschikbare tijd bezoeken we ook andere nabijgelegen natuurtuinen op de campus. Duurzaamheid staat bij de WUR hoog in het vaandel en natuur en landschap krijgt in de praktijk veel aandacht. Op internet is veel informatie over deze natuurtuinen te vinden; op www.wur.nl ‘natuurtuin’ intypen.

We starten de excursie om 10.00 uur in Wageningen, Kielekampsteeg 32, Gebouw 114, 6708 PC Wageningen.
Zie hier voor de routebeschrijving. Vanaf de A12 afslag 24 richting Wageningen is het bij het tweede stoplicht op de Dr. W. Dreeslaan (na de uitrit is ook een stoplicht) rechtsaf de Kielekampsteeg op. Dus vóór de rotonde met de hoofdingang naar de WUR Campus.
Koffie en thee en toiletfaciliteiten zijn aanwezig. Deelnemers dienen zelf voor de lunch te zorgen.

Bij regen zal er ’s morgens een kort veldbezoek plaatsvinden, waarna een presentatie gegeven zal worden.

Aanmelden bij secretaris@epe-heerde.knnv.nl      Graag vermelden of u wilt carpoolen

afb

mengteelt van tarwe, tuinboon met bloeiende klaproos en japanse haver

afb

 strokenteelt van aardappels, gras, bloemen, spruiten, spinazie en peen 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Kielekampsteeg 32, Gebouw 114, 6708 PC Wageningen
Contactpersoon: 
Yvonne Zeegers
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina