Datum: 
donderdag 13 februari 2020 20:00
Type activiteit: 
Cursus

De werkgroep Geologie en Landschap organiseert een korte basiscursus geologie en gesteente. 
Na een bescheiden portie algemene geologie ligt de focus vooral op basiskennis over in Nederland aan te treffen gesteente. Voor niet-leden van de geologiewerkgroep een aantrekkelijke kennismaking met stenen. 
Onder de titel "Welke steen is dat?" laat Bauke Terpstra je ontdekken met wat er zo al voor je voeten ligt tijdens een wandeling. Een kiezel ken je waarschijnlijk al wel, en vuursteen zou je misschien ook nog wel herkennen. Tijdens de cursus leer je meer (algemeen voorkomende) stenen onderscheiden en benoemen. Je leert ook hoe ze zijn ontstaan, waar ze vandaan komen, hoe ze in de Nederlandse bodem zijn terecht gekomen.
De theorie gaat gelijk op met veel materiaal in natura; de tafels zullen vol stenen liggen, om te bekijken en om in je hand te nemen. Zelf gevonden stenen meenemen hoort daar ook bij. 
Na twee avonden op de Spoorzolder in het Kulturhus Epe (donderdag 13 en 20 februari 2020) gaan we op zaterdag 29 februari op pad, naar het Hulshorsterzand waar een massa stenen zijn te vinden.
Er is plaats voor twintig deelnemers. Leden van KNNV Epe-Heerde kunnen zich vanaf 1 november 2019 aanmelden; voor hen is deelname kosteloos. Resterende plaatsen staan vanaf 1 december open voor geïnteresseerden van buiten de afdeling; kosten € 5 (excl. vervoerskosten naar Hulshorsterzand). 
Aanmelden bij: tjada.amsterdam@tele2.nl

afb

 

afb

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Spoorzolder, Kulturhus Epe
Contactpersoon: 
Tjada Amsterdam
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina