Datum:
dinsdag 2 juli 2019 10:00
Type activiteit:
Natuurwandeling

Wim Oosterloo organiseert een maandelijkse wandeling. Elke eerste dinsdag van de maand gaat men op pad voor een route van ca. 5 kilometer, telkens in een ander gebied tussen Hattem en Apeldoorn. Dit betekent dat er regelmatig even stil wordt gestaan bij flora, fauna en landschap. Binnen de groep is hier in de meeste gevallen voldoende kennis aanwezig. Dus leerzame wandelingen.

afb 400 jaar oude Mariabeuk, op Landgoed Molecaten in Hattem (gefotografeerd tijdens een eerdere wandeling)

Dinsdagmorgen 2 juli a.s. gaan we weer wandelen met onze KNNV-wandelgroep. Deze keer wandelen we in en bij Het Vossenbroek in Emst. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats ter hoogte van Wiemanstraat 23 (aan de westkant van de Wiemanstaart) tegenover de slagboom van het Gelders Landschap en kastelen (zie kaartje hieronder). We maken een wandeling van circa 4,5 km. Langs de route staan nog vele orchideeën in bloei.

Ik was van plan door het Korte Broek onder Vaassen te lopen, omdat daar orchideeën, ratelaar, kartelblad nu massaal staan bloeien. Omdat een deel van de wandelgroep de avond ervoor hier al gaat inventariseren leek het me niet zo’n goed idee. Mochten er mensen zijn die toch ook graag naar de vele orchideeen en andere mooie planten in het Korte Broek willen kijken, dan ben ik graag bereid deze week nog een wandeling te maken; bijvoorbeeld op woensdagmorgen, -middag of avond 3 juli. Laat even aan mij weten of je naar het Korte Broek wilt en wanneer je kunt, dan probeer ik op korte tijd iets te regelen.

Zowel KNNV-leden (gratis) als niet-leden (bijdrage € 2,00) kunnen hieraan deelnemen. Opgave deelname wimoosterloo@kpnmail.nl
Enkele dagen voor de wandeling ontvangt u per mail de informatie over vertrekplaats en een korte beschrijving van de wandeling.

parkeren Vossenbroek

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Parkeerplaats ter hoogte van Wiemanstraat 23 (aan de westkant van de Wiemanstaart) tegenover de slagboom van het Gelders Landschap en kastelen
Contactpersoon:
Wim Oosterloo