Datum:
dinsdag 3 september 2019 10:00
Type activiteit:
Natuurwandeling

Wim Oosterloo organiseert een maandelijkse wandeling. Elke eerste dinsdag van de maand gaat men op pad voor een route van ca. 5 kilometer, telkens in een ander gebied tussen Hattem en Apeldoorn. Dit betekent dat er regelmatig even stil wordt gestaan bij flora, fauna en landschap. Binnen de groep is hier in de meeste gevallen voldoende kennis aanwezig. Dus leerzame wandelingen.

Dinsdagmorgen 3 september 2019 gaan we weer wandelen met de wandelgroep van de afdeling Epe-Heerde van het KNNV. Deze keer wandelen we op de Elspeetsche heide vanuit Vierhouten. De heide is aan het einde van z’n bloeiperiode. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de onverharde parkeerplaats aan ’t Frusselt bij Vierhouten (zie bijgevoegd kaartje). Deze parkeerplaats is het beste te bereiken door via Vierhouten de Nunspeterweg op te rijden en tegenover hotel restaurant De Malle Jan het zandpad in te rijden; dit is ’t Frusselt. Na enkele honderden meters ligt rechts in de haakse bocht de parkeerplaats.

We maken een wandeling van circa 5,5 km. Vind je dit te ver dan kun je (binnen de ronde van 5 ,5 km) ook prima een rondje lopen van 3 km. Je zult dit kleine rondje niet alleen lopen, zodat verdwalen geen optie is. Begin en einde van de beide wandelingen komen overeen. Misschien besluiten we wel met z’n allen een kortere wandeling te maken om wat meer tijd in de natuurtuin te kunnen besteden. In ieder geval gaan we ook even bij de grafheuvel kijken welke is opengewerkt voor educatieve doeleinden.

Na afloop gaan we even op de natuurtuin Heimanshof op de Paasheuvel aan ’t Frusselt kijken. Het is een kleine maar hele mooie natuurtuin, waar typische Veluwse flora groeit. Zie voor meer informatie www.Heimashof.nl. Hier ‘stroomt’ ook de Nun; een beek die midden op de Veluwe ’ontspringt’ en even verderop ook weer in de bodem verdwijnt; zie www.bekenatlas.nl

Zowel KNNV-leden (gratis) als niet-leden (bijdrage € 2,00) kunnen hieraan deelnemen. Opgave deelname wimoosterloo@kpnmail.nl
Enkele dagen voor de wandeling ontvangt u per mail de informatie over vertrekplaats en een korte beschrijving van de wandeling.

Kaartje

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
de onverharde parkeerplaats aan ’t Frusselt bij Vierhouten (zie bijgevoegd kaartje)
Contactpersoon:
Wim Oosterloo