Datum: 
zaterdag 19 mei 2018 10:00
Type activiteit: 
Excursie

Excursie naar Buitenpost (Fr.)  voor een bezoek aan het IJstijdenmuseum (met informatie over de invloed van laatste ijstijden op Noord-Nederland, grote collectie zwerfstenen en fossielen, aandacht voor archeologie) en de aangrenzende botanische tuin de Kruidhof. Voor een voorproefje zie: www.ijstijdenmuseum.nl en www.dekruidhof.nl.

We vertrekken om 9.00 uur vanaf transferium Horsthoek aan de Eperweg in Heerde (bij de oprit/afslag A50).  Dan zijn we er tegen half elf, drinken gezamenlijk koffie (voor eigen rekening) in het Tuincafé, en duiken daarna het museum in. Om een uur of twaalf/half een verorberen we onze (zelf meegebrachte) lunch ergens in de tuin, maar je kunt je ook in het Tuincafé een lunch laten voorschotelen.  Vervolgens zwerven we nog een uurtje door de botanische tuin en heb je leuke inheemse planten gezien voor je eigen tuin: heel veel van de planten zijn er te koop.

Hebben we nog tijd en zin, dan reizen we nog door naar Molenend, naar een geologisch monument, een collectie zwerfstenen die in het Saalien met het landijs vanuit heel Scandinavië zijn meegevoerd.

Entree museum/botanische tuin € 6,50; met museumkaart gratis. Kosten vervoer naar verwachting € 8  p.p.  Andere KNNV-ers en huisgenoten zijn vanzelfsprekend welkom. En neem ook voor ’s middags wat te drinken mee. 

● Zin om mee te gaan? Meld dan uiterlijk 13 mei:  a.  met hoeveel personen je mee gaat;  b.  of je evt. wilt rijden en  c. hoeveel personen er dan in je auto kunnen (de chauffeur niet meegerekend). Mailen naar tjada.amsterdam@tele2.nl.

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Transferium Horsthoek, Eperweg in Heerde (bij oprit A50)
Contactpersoon: 
Bauke Terpstra
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina