Datum:
zondag 15 oktober 2017 10:00
Type activiteit:
Excursie

Inventarisatie van paddenstoelen. Herkenning, determinatie, registratie. De werkgroep Paddenstoelen bestaat uit enthousiaste deelnemers die in een gebied paddenstoelen zoeken. Het resultaat wordt geregistreerd op de website waarneming.nl en komt in de landelijke database voor paddenstoelen. Belangstellenden (ook niet leden van de werkgroep) zijn welkom om mee te gaan. Geef dat dan even door aan de coördinator Herman Snoek.

Deze excursie wordt begeleid door Leo Knol.

De excursie (en inventarisatie) vindt plaats in paleistuin 't Loo. Verzamelen op de parkeerplaats van het Bastion Hotel Apeldoorn op de hoek van de Zwolseweg en de Loolaan. Bij gedenksteen de Naald. Binnenrijden via het Esso tankstation aan de Zwolseweg, dus vóór het stoplicht links inrijden als je van het noorden komt.
Leo is daar voor uitleg en gezamenlijk wordt naar de paleistuin gelopen. Om binnen te komen moet bij de ingang € 2 worden betaald (bedrag 2016) dus neem wat kleingeld mee om binnen te komen. Er is geen pasautomaat.

De excursie is een combi van de cursusdeelnemers Kennis van Paddenstoelen en de werkgroepleden.

De opvolgende dinsdag is een determinatie-avond, dus wellicht kun je materiaal van deze dag gebruiken.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: