donderdag 27 april 2017

Adrie Hottinga is onderscheiden als Lid van de Orde van Oranje Nassau.
Als KNNV lid van Epe-Heerde en deskundig vogelaar heeft Adrie al veel betekend voor de natuur. Op 26 april is hij onderscheiden door de burgemeester van Heerde met de volgende waardering:
Adrie Hottinga zet zich al jaren lang in voor natuurbescherming en –beheer. Zo is hij al meer dan veertig jaar bestuurslid, ‘boegbeeld’ en vrijwilliger voor de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Hij is een fenomenale vogelkenner en deelt zijn kennis in de meeste brede zin. Via de KNNV Epe/Heerde maar ook bij landelijke verenigingen en stichtingen zoals Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek. Landelijk maakt hij zich verdienstelijk bij Vereniging Sovon Vogelonderzoek Nederland. En sinds de oprichting is hij actief voor de Vrienden van het Van Meurspark en de Van Meursweide.

We feliciteren Adrie met zijn onderscheiding en hopen nog veel jaren van zijn deskundigheid te mogen genieten. Op deze foto van de 1000 soortendag 2015 toont hij al zijn meerwaarde. niet alleen observeren van vogels, maar ook registreren en rapporteren.