Datum: 
maandag 18 november 2019 19:45
Type activiteit: 
Lezing

lezing door drs. Pim Beukenkamp 

Alexander Von Humboldt, geboren in 1769 in Berlijn, kwam uit een aristocratische Pruisische familie. Hij had een passie voor de natuurwetenschappen en reizen.

Von Humboldt reisde in 1799-1804 samen met de Franse arts/botanicus Aimé Bonpland in Midden- en Zuid-Amerika door regenwouden, steppen, woestijnen, over laag- en hoogvlakten, verrichtte proeven en metingen, verzamelde planten en steden, observeerde dieren en mensen, beklom vulkanen en bracht nog onbekende gebieden in kaart.

Zeestraten en schepen dragen zijn naam, jeugdboeken en romans zijn over hem geschreven, leerstoelen naar hem genoemd, evenals zeestromen (o.a. de Von Humboldtstroom langs de kust van Zuid-Amerika), rivieren, baaien, watervallen, natuurreservaten, een krater op de maan, en diverse planten- en diersoorten (o.a. pinguins). Nog tijdens zijn leven kreeg hij eretitels als ‘de Prometeus van onze tijd’ en de ‘tweede Columbus’.

Talloze wetenschappelijk ‘ontdekkingen’ zijn aan hem toegeschreven. Tijdens de lezing volgen we deze ‘’universele wetenschapper’’ op de voet. Het wordt een interessante virtuele reis.

Locatie: Infoschuur ’t Gooi, Naarderweg 103a, Hilversum

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Infoschuur GNR, Naarderweg 103a, Hilversum
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina