Datum: 
maandag 16 december 2019 19:45
Type activiteit: 
Lezing

 door Jan van den Berg

Vanavond een interactieve lezing over je persoonlijke CO2 impact en wat je hier aan zou kunnen doen.

 De inleiding van deze lezing zal gaan over de klimaatverandering en de impact van de CO2 uitstoot op ons klimaat. Eerst zal ingegaan worden op het begrip klimaat en wat hier allemaal impact op heeft. Niet alle CO2 komt van fossiele brandstoffen er zijn ook andere verbindingen die hier impact op hebben. Ook voor de “ Trumperianen”” is de lezing interessant ook zij zullen iets moeten doen als onze fossiele brandstoffen opraken.

Na de inleiding zullen we kijken naar je eigen klimaat impact. Het zou goed zijn om voordat je naar de lezing komt je eigen voetafdruk al te bepalen op de internetsite van milieu centraal.

https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/klimaatklappers/wat-is-je...

Dit is een van de manieren om je impact op de aarde te bepalen er zijn er meer.

Voor wie dit nog niet gedaan heeft is er nog een mogelijkheid om dit in de pauze te doen met hulp van Ella van der Lof, Jan Portengen en mijzelf.

Na de pauze zal Jan Portengen jullie iets vertellen over de klimaatgesprekken waarvan hij een coach is. Ella en ik hebben hier afgelopen winter aan meegedaan.

Vervolgens zal Ella iets vertellen over haar ervaringen en wat zij zoal gedaan heeft en ook aangeven wat de problemen zijn die ze tegenkomt.

Tenslotte zal ik wat vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden die er zijn als je je woning wilt verduurzamen. Hierbij wordt uitgegaan van de trias energetica. Ook dit begrip wordt uitgelegd.

Locatie: Infoschuur ’t Gooi, Naarderweg 103a, Hilversum

Aanvang lezing: 19:45u

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Infoschuur GNR, Naarderweg 103a, Hilversum
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina