woensdag 23 januari 2019

De cursus is bedoeld voor beginnende plantenliefhebbers en wordt georganiseerd in samenwerking met het IVN IJssel en Gouwe. De cursus bestaat uit 4 theorieavonden en 4 excursies. De theorieavonden van 20.00-22.00 uur worden gegeven in het infocentrum op het Heempad in Gouda en bestaan uit een theoretisch deel voor de pauze en een praktisch deel na de pauze. De excursies zijn op zaterdag morgen van 9.00 tot ongeveer 12.00 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:
Woensdag 17 april bouw van de plant, wortels, stengels en bladeren
Woensdag 1 mei     bloemen en vruchten, kennis maken met determineren
Woensdag 15 mei   bespreking kruisbloemigen, composieten en ruwbladigen
Woensdag 29 mei   bespreking vlinderbloemigen, Lipbloemigen en grassen
De excursies zijn op de aansluitende zaterdag.

De cursus wordt mogelijk gemaakt door een subsidie in het kader van de Ger van Zanen-vouchers van de KNNV. Het maximale aantal deelnemers is 20.
De kosten van de cursus bedragen 25 euro voor KNNV en IVN leden en 35 euro voor niet-leden. Voor deze cursus kunt u zich opgeven bij Jan Uilenbroek j.uilenbroek@hccnet.nl.