vrijdag 2 februari 2018

De natuurverenigingen KNNV en het IVN gaan groenactiviteiten overnemen van de gemeente Gouda. Op woensdag 7 maart geeft wethouder Niezen het startsein voor de samenwerking en de Operatie Steenbreek: Samen voor meer groen in de buurt!

 

De gemeente heeft vele jaren voor haar inwoners groenexcursies en natuur-inloopmiddagen verzorgd in het infocentrum Heempad. De natuurverenigingen KNNV ( Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ) en het IVN IJssel en Gouwe gaan deze groenactiviteiten overnemen. De verenigingen krijgen de beschikking over het Infocentrum aan de Bloemendaalseweg zodat deze een groenfunctie houdt.

Operatie Steenbreek: ‘tegels er uit en planten er in’

Ook wordt het startsein gegeven voor Steenbreek: te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en opwarming van de stad. Met Steenbreek wordt iedereen opgeroepen om tuinen te vergroenen. Bijvoorbeeld door ‘tegels er uit en planten er in’.

 

Waar:  Heempad Bloemendaalseweg

Wanneer: woensdagmiddag 7 maart  van 14.00 tot 16.00 uur
Startsein door wethouder Niezen om 14.30 uur

 

Bezoekers welkom

Bezoekers zijn vanaf 14.00 uur welkom en men kan terecht voor groene vragen. Het vroege voorjaar is een uitstekende periode om verschillende vaste planten  en heesters aan te planten. Ook met snoeivragen van bomen en struiken bent u welkom. Hoe en wanneer snoei ik de vlinderstruik of de rozen? Heeft u vragen over het voorjaarswerk in de tuin? Kom dan langs.
begin april  start er ook een cursus over natuurvriendelijke tuinieren. Hiermee kan iedereen tuinambassadeur worden en buren, vrienden en andere Gouwenaars adviseren over een meer groene tuin. Tijdens deze speciale inloopmiddag is meer informatie beschikbaar en is inschrijving voor de cursus mogelijk.

 

Vrijwilligers van het KNNV, IVN en André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van de gemeente, staan klaar om antwoord te geven op uw vragen. De eerste tien bezoekers van deze speciale inloopmiddag ontvangen het boek ‘Natuur dichtbij huis’ cadeau. Het boek geeft inzicht in het ecologisch beheer in Gouda en een apart hoofdstuk in het boek behandelt de natuurtuin.

 

Deel deze pagina