vrijdag 2 februari 2018

De natuurverenigingen KNNV en het IVN gaan groenactiviteiten overnemen van de gemeente Gouda. Op woensdag 7 maart gaf wethouder Niezen het startsein voor de samenwerking en de Operatie Steenbreek: Samen voor meer groen in de buurt!

De gemeente heeft vele jaren voor haar inwoners groenexcursies en natuur-inloopmiddagen verzorgd in het infocentrum Heempad. De natuurverenigingen KNNV ( Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ) en het IVN IJssel en Gouwe gaan deze groenactiviteiten overnemen. De verenigingen krijgen de beschikking over het Infocentrum aan de Bloemendaalseweg zodat deze een groenfunctie houdt.

Operatie Steenbreek: ‘tegels er uit en planten er in’

Ook wordt het startsein gegeven voor Steenbreek: te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en opwarming van de stad. Met Steenbreek wordt iedereen opgeroepen om tuinen te vergroenen. Bijvoorbeeld door ‘tegels er uit en planten er in’.

Elke eerste woensdag van de maand is in het infocentrum een inloopmiddag

De inloopmiddag is van 14.00 tot 16.00 uur. Men kan terecht voor groene vragen. Het vroege voorjaar is een uitstekende periode om verschillende vaste planten  en heesters aan te planten. Ook met snoeivragen van bomen en struiken bent u welkom. Hoe en wanneer snoei ik de vlinderstruik of de rozen? Heeft u vragen over het voorjaarswerk in de tuin? Kom dan langs.
Begin april  start er ook een cursus over natuurvriendelijke tuinieren. Hiermee kan iedereen tuinambassadeur worden en buren, vrienden en andere Gouwenaars adviseren over een meer groene tuin..