vrijdag 24 maart 2017

Onderhoud aan het oeverzwaluwenhotel

Op het bedrijvenpark Gouwe Park staat een oeverzwaluwenhotel. Het idee voor het oeverzwaluwenhotel ontstond in 2010. Toen moest de bouw van een bedrijfspand tijdelijk worden stilgelegd, wegens broedende oeverzwaluwen. Om vertragingen van het bouwproces in het vervolg te voorkomen is een oeverzwaluwhotel gebouwd.

Het hotel bestaat uit 5 kasten op palen, met elk 30 broedbuizen. De broedbuizen zijn gevuld met zand. Achterin deze buizen kunnen de oeverzwaluwen hun eieren leggen. Omdat tot op heden nog geen oeverzwaluwen van dit hotel gebruik gemaakt hebben is vorig jaar onder de kasten een berg zand gestort.

Zaterdag 18 maart 2017 vond door vrijwilligers van de Goudse natuur-en milieuverenigingen o.l.v. de KNNV afd. Gouda  het jaarlijks onderhoud plaats. Omdat de invliegopeningen aan de kleine kant waren zijn deze vergroot. En nu maar hopen dat ze de weg naar het hotel weten te vinden.