vrijdag 19 mei 2017

Hoera! We zijn in de prijzen gevallen bij het Eneco Luchterduinen Fonds en het Groen Fonds.

Dit voorjaar hebben de vrijwilligers, met het nieuwe duurzaam paddenscherm, met veel plezier padden overgezet.  Na de succesvolle crowdfunding in 2016 hadden we geen zorgen meer over het kippengaas aan de oostkant van de weg.

Om komend jaar ook aan de westkant van de Brouwerskolkweg het scherm te kunnen vervangen hebben we nieuwe acties in gang gezet. Met al mooie resultaten: het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland heeft een mooi bedrag toegezegd. En op 10 mei jl. zijn we verblijd met een groot bedrag van het Eneco Luchterduinen Fonds. Dit fonds, dat bedoeld is voor duurzame initiatieven in de kustgemeenten, maakt 300 meter duurzaam scherm mogelijk.

Verder krijgen we van een klein fonds geld en heeft het WNF het bedrag van een excursie gedoneerd. De verkoop van plantjes door KNNV-leden komt ook ten goede aan het scherm. En we hebben nog een paar aanvragen lopen. Alle bedragen bij elkaar maken dat we dit jaar aan de westkant van de Brouwerskolkweg ook een gerecycled permanent paddenscherm kunnen laten plaatsen. Geweldige inzet heeft Margreet Pruijt samen met Afineke de Vries getoond door de aanvragen te schrijven. Heel veel dank daarvoor. Allen die hun stem hebben uitgebracht of een bijdrage leverden, dank voor je steun aan de KNNV-Paddenwerkgroep Brouwerskolkweg.