woensdag 19 juni 2019

Platform Groen Haarlemmermeer

Het thema voor 2019 is: "Meer biodiversiteit, help jij een handje".

Binnen dit kader hebben IVN en Floron het initiatief genomen voor een soortenjacht. We willen deze van start laten gaan tijdens de zomerweken Park21. Park21 is het gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, de N205 en Aalsmeerderweg, dat in de toekomst wordt ingericht als landschapspark.

In overleg met de polderecoloog zijn enkele (vrij) toegankelijke deelgebiedjes voor planteninventarisatie geselecteerd. Het betreft:
1. jong bos, parkeerterrein via Nieuwe Bennebroekerweg
2. park rond sportpark Pioniers, vijf jaar geleden aangelegd, eigen parkeerterrein
3. park rond speelterrein Kleiland, bijenpark en klimpark, twee jaar geleden aangelegd, parkeerterrein bij volkstuinen.

Zomerweken Park21 loopt van zaterdag 29 juni t/m zondag 7 juli. In deze periode zullen tal van activiteiten plaats gaan vinden binnen het gebied. Ten behoeve van natuureducatie worden in ieder geval een slootjesdag, spinnenjacht en plantenexcursie georganiseerd. Daarnaast zijn er contacten gelegd met een beroepsvisser die in het gebied actief is.

Lijkt het je leuk om tijdens de zomerweken met anderen op zoek te gaan naar (specifieke) soortgroepen, meldt dan bij ons op welke dag en tijd je dit wilt doen en waar (verzamelplek). Wij zorgen dan dat dit openbaar gemaakt wordt zodat anderen (misschien minder deskundigen) zich kunnen aansluiten.

Met vriendelijke groet,
Anneke Wegman (IVN), ivnhaarlemmermeer@gmail.com