Datum:
zaterdag 12 oktober 2019 09:00 tot 13:00
Type activiteit:
Excursie

Deze keer gaan we voor de paddenstoelenexcursie naar de Bentelerheide en het Boddenbroek. Deze excursie past in het kader van inventarisaties door vrijwilligers van de Stichting Twickel.
In de jaren 2000, 2001 en 2003 zijn er ook excursies gehouden op de Bentelerheide. Deze excursies maakten toen deel uit van het “Veld-biologisch project Bentelerheide”. Totaal zijn toen 117 soorten gevonden. Hiervan stonden 12 soorten op de rode lijst.
De Boomgaardstekelkorstzwam, Oorlepelzwam, Bruine ringboleet, Bittere boleet en de Kruidige melkzwam als fraaie uitschieters.
De meeste soorten die toen gevonden zijn waren gebonden aan naaldhout en loofhout. Mogelijk levert het Boddenbroek nog een paar fraaie exemplaren op die gebonden zijn aan veenmossen.
Hoe het dit jaar zal zijn is maar afwachten. De droge zomer en de lage grondwaterstand hebben een negatieve invloed op de paddenstoelenflora. Mogelijk is september aardig nat, dan kunnen we vele mooie soorten tegenkomen.

Verzamelpunt voor mensen die rechtstreeks naar het excursiegebied gaan: het toegangshek aan de Gorsveldweg, kruising Drekkersweg, Bentelo.
We vertrekken hier om plm. 09.30 uur. (Dit is op eigen risico bij het evt. niet doorgaan van de excursie. Bel evt. daags van te voren).

Bentelerheide

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Parkeerplaats kruising Boerhavelaan/Prof. Eykmanplatsoen (richting Borsthuis) te Hengelo
Kosten:
Meerijdkosten