Klimaatverandering  -  wat is het, hoe komt het en wat zijn de gevolgen?

Zeker met betrekking tot de zomer van 2018 wordt het woord klimaatverandering veelvuldig gebruikt. Om meer inzicht te verkrijgen in het verschijnsel klimaatverandering organiseert de KNNV, IVN en Nivon Hengelo op 5 en 12 november hierover lezingen. De lezingen worden verzorgd door Otto Huizinga.

Otto Huizinga zal een aantal lijnen uitwerken over de veranderingen in het klimaat, die ontstaan door de menselijke activiteiten.

Wat betekent klimaatverandering? Wat zijn de drijvende krachten achter deze verandering? Wat zijn de tijdsdimensies waarin deze veranderingen plaatsvinden? Wat is en zal de impact zijn op onze leefomgeving?

Otto Huizinga geeft regelmatig voor de Vereniging voor Weer en Klimaat (VWK) presentaties over klimaatverandering en de ontwikkelingen die daarin optreden. In november 2018 zal hij een workshop geven tijdens de jaarlijkse conferentie van de Organisation for Promoting Understanding of Society in Londen, om de psychosociale betekenis van de klimaatverandering te belichten.

De lezing bestaat uit twee avonden

Maandagavond 5 en 12 november.

De lezing is op de maandagavond, van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Nivoncentrum, Lodewijkstraat 1 - hoek Berfloplein te Hengelo.

Kosten leden 10 euro, niet leden 14 euro. De kosten moeten voor aanvang van de cursus over gemaakt worden op bankrekening: NL93ASNB0707236479 t.n.v. BW van Limburg Stirum o.v.v. Natuurcursus te Hengelo. 

Opgave en informatie bij Marjo Mulder, tel. (074) 2773273 of per e-mail: marjomulder23@gmail.com

Cursusteam KIN van de KNNV, IVN en Nivon Hengelo

Deel deze pagina