De KNNV-afdeling IJssel en Lek bestaat sinds 1989.
Het gebied IJssel en Lek is gelegen tussen Rotterdam-Oost en de Krimpenerwaard. We hebben leden die niet persé uit dit gebied komen, maar vanuit alle wijken van Rotterdam, Lopik, Ridderkerk, Barendrecht, enz.
Het aantal leden van onze afdeling varieert tussen 80 en 100, waarvan ongeveer 15 "huisgenoten" (dit is een lid met een huisgenoot die ook lid is) en enkele "convoleden" (leden die ook lid zijn van een andere KNNV-afdeling).
We zijn een gezellige en actieve vereniging. We hebben wekelijks excursies in zowel de omgeving van IJssel en Lek als elders in Nederland en zelfs in het buitenland.
We bieden periodiek diverse cursussen aan zoals een vogel-, een vlinder- en een paddenstoelencursus. Ook bieden we regelmatig lezingen aan.
We houden maandelijks werkgroepavonden.
Atalanta - G. Boerma
Foto: Atalanta - G. Boerma.

We geven vier maal per jaar onze nieuwsbrief Samengesteld Blad uit, met daarin alle informatie over de afdeling IJssel en Lek. Alle informatie die in Samengesteld Blad staat, kunt u terugvinden op deze website.
Het bestuur vergadert in principe vier maal per jaar, zo nodig vaker. De afdeling IJssel en Lek houdt eenmaal per jaar de algemene ledenvergadering.

De privacyverklaring van de KNNV vindt u hier.

De statuten van onze afdeling vindt u hier.

Ons huishoudelijk reglement vindt u hier en hier (vervolg).