De KNNV-afdeling IJssel en Lek bestaat sinds 1989.
Het gebied IJssel en Lek is gelegen tussen Rotterdam-Oost en de Krimpenerwaard. We hebben leden die niet persé uit dit gebied komen, maar vanuit alle wijken van Rotterdam, Lopik, Ridderkerk, Barendrecht, enz.
De afdeling heeft 87 leden, waarvan 13 huisgenoten (medelid met huisgenoot) en 2 convoleden.
We zijn een gezellige en actieve vereniging. We hebben wekelijks excursies in zowel de omgeving van IJssel en Lek als elders in Nederland en zelfs in het buitenland.
We bieden periodiek diverse cursussen aan zoals een vogel-, een vlinder- en een paddenstoelencursus. Ook bieden we regelmatig lezingen aan.
We houden maandelijks werkgroepavonden.
Atalanta - G. Boerma
Foto: Atalanta - G. Boerma.

We geven vier maal per jaar onze nieuwsbrief Samengesteld Blad uit, met daarin alle informatie over de afdeling IJssel en Lek. Alle informatie die in Samengesteld Blad staat, kunt u terugvinden op deze website.
Het bestuur vergadert in principe vier maal per jaar, zo nodig vaker. De afdeling IJssel en Lek houdt eenmaal per jaar de algemene ledenvergadering.

De privacyverklaring van de KNNV vindt u hier.