De afdeling IJssel en Lek van de KNNV zal dit jaar weer een inventarisatie uitvoeren voor de gemeente Capelle aan den IJssel.
Leden van onze afdeling die willen meedoen op één of meer van de geplande dagen (of op een deel van deze dagen) kunnen zich aanmelden via het bekende e-mailadres. We willen op maandagavonden vanaf 19.00 uur aan de slag gaan, de eerste keer op 11 april 2016. Er is ook een zondag (22 mei 2016) ingepland, op deze dag beginnen we vanzelfsprekend in de morgen. Voor degenen die niet op maandagavond kunnen deelnemen: iedereen kan op elk gewenst moment een stuk inventariseren.

Voorstel aan de gemeente (samenvatting).
De KNNV afdeling IJssel en Lek biedt aan in 2016 een inventarisatie te maken van de flora en fauna in het ’s Gravenweggebied, inclusief de Schenkelsedreef (het Elzenlaantje en het Wegelingenpark) en de Ringvaart. Ook de vier NVO’s (natuurvriendelijke oevers) willen we in onze inventarisatie betrekken. Ons doel is een onderbouwd inzicht te geven van de natuurwaarden van dit gebied door een gedegen analyse van de biodiversiteit door middel van inventarisaties. Wij zullen daartoe van maart tot november op verschillende dagen en avonden (ten minste zes avonden in het voorjaar en de zomer en zes zondagmiddagen in de herfst) waarnemingen verrichten met deskundigen op het gebied van: planten, mossen, korstmossen, paddenstoelen, geleedpotigen, amfibieën en reptielen en zoogdieren. In december zullen wij de waarnemingen verwerken tot een rapport, waarin we ook aanbevelingen zullen doen ter versterking of verbetering van de natuurwaarde in casu van de biodiversiteit van het gebied.

Planning van de inventarisaties (voorlopig).

Maandag 11 april: Kade langs de Ringvaart, (VI, V) start hoek Klaas Klinkertkade \ Bermweg
Maandag 25 april: Oude laantje, Wegelingenpark, Schenkelsedreef start: Hoek ’s Gravenweg \ Schenkelsedreef
Maandag 2 mei: NVO gebied 4 en 1 start hoek Reigerlaan \ Kouwenhoekseweg
Maandag 16 mei: ’s Gravenweg vanaf Klaasklinkertkade, inclusief twee fietspaden \ start hoek ’s Gravenweg \ Klaasklinkertkade
Zondag 22 mei: NVO gebied 3
Maandag 30 mei: NVO gebied 2
Maandag 20 juni: Wandelpad langs Ringvaart, ’s Gravenweg van Kanaalweg tot Prins Alexanderlaan
Maandag 27 juni: reserve

Kaart inventarisatie 2016

Deel deze pagina