woensdag 5 april 2017

We hoorden, dat er leden zijn, die de zaterdagse excursies te lang vinden, vaak te ver weg en soms ook te specialistisch. We willen proberen aan die klacht tegemoet te komen, door op de eerste woensdagmiddag van de maand een excursie dichtbij te organiseren.
We starten op woensdag 5 april. De excursie gaat naar de Alblasserwaard, Hardinxveld\Giesendam.
We verzamelen zoals altijd op Metro Station Capelsebrug, bij de parkeerplaats voor vrachtauto’s om 13.00 uur. Allereerst bezoeken we een 17 de eeuwse boerderij in Hardinxveld-Giessendam. In de boerderij is een museum ingericht over de historie van de streekbewoners in de polder. Het is een Boerenhofstee met erf en bijgebouwen. Toegang is 4 euro, maar de museumkaart is geldig.
Na de bezichtiging gaan we een wandeling maken langs de rivier. Daar is een stukje natuurgebied ‘de Sprang’ hersteld. Het bevindt zich nog in een pioniersstadium en wij gaan kijken wat er groeit en bloeit. Het kan er vochtig zijn. Om 17.00 hopen we weer terug te zijn. 
Aanmelden uiterlijk dinsdag 4 april voor 18.00 uur op knnvijenl@live.nl
In mei is er vanwege de Extramadura reis geen woensdagmiddagexcursie. Op 7 juni gaan we naar De Donk in gemeente Molenwaard in de Alblasserwaard.

Deel deze pagina