Datum: 
zaterdag 13 juni 2020 10:30 tot 13:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Cultuurhistorische natuurwandeling langs de Hanepoel en door de Leendert den Boerspolder onder (bege)leiding van John van der Willik.
John zelf aan het woord: Op 1 januari 2021 ben ik 45 jaar lid van de KNNV-afdeling Leiden. Dat heuglijke feit wil ik nu alvast met jullie vieren tijdens een bijzondere excursie. Ik nodig je uit om met mij op pad te gaan langs de Hanepoel en door de Leendert den Boerspolder. We lopen door weilanden en klimmen over een paar hekjes. Met een vlotje varen we over. Onderweg zal ik wat vertellen over de geschiedenis van dit gebied. Natuurlijk komen flora en fauna ook aan bod.
We houden de voorgeschreven onderlinge afstand aan.
Neem je verrekijker mee, je weet tenslotte maar nooit!
Voor een drankje, koek of een boterham voor onderweg mag je zelf zorgdragen.
Startplaats: Parkeerterrein volkstuinen; Bovenweg 12, 2376 BE Nieuwe Wetering.
Stuur even een mailtje naar javanderwillik@gmail.com wanneer je mee wilt gaan.
Dit is nodig omdat het aantal deelnemers moet worden beperkt vanwege de richtlijnen i.v.m. de corona-problematiek. Natuurlijk geldt het voorbehoud van een onverhoopte nieuwe uitbraak van het Covic-19-virus. In geval van noodzakelijke afgelasting ontvangen aanmelders tijdig bericht, maar gelukkig zijn de verwachtingen nu positief.
Tot dan!
John van der Willik

John verzorgt overigens ook een lezing over Invasieve exoten, op woensdag 24 juni, van 19.30 tot 22.00 uur.
Exoten zijn planten en dieren die door menselijk handelen terecht zijn gekomen in een gebied waar ze van oorsprong niet voorkwamen en er zich nu handhaven. Tijdens de presentatie wordt verteld op welke wijze deze organismen worden verspreid en hoeveel er in Nederland voorkomen. Een groot aantal soorten, waaronder de Japanse duizendknoop, de muskusrat, de nijlgans, de tijgermug en de Amerikaanse rivierkreeft, zullen uitgebreid worden besproken. Daarbij zal er aandacht zijn voor de schadelijke effecten die sommige veroorzaken. We eindigen met een reflectie op het handelen van de mens zelf.
Locatie: Warmond Buiten, Langebrug 1, 2362 XA Warmond. Bus 56 van Arriva stopt voor de deur.
Organisatie: Groene Hart Gids
Aanmelden tot 23 juni 2020: javanderwillik@gmail.com of 06 38 82 97 18.
(Ook hiervoor is aanmelding van te voren noodzakelijk in verband met het beperkte aantal plaatsen en verder geldt het voorbehoud van in stand blijven van de versoepelde regels per 1 juni.)
Kosten: € 5,- inclusief een kop koffie of thee voor aanvang
Meer informatie: John van der Willik, javanderwillik@gmail.com of 06 38 82 97 18

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Parkeerterrein volkstuinen, Bovenweg 12, 2376 BE Nieuwe Wetering
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina