Datum: 
vrijdag 13 september 2019 13:00 tot 17:00
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten

De als reserve geplande monitor-wandeling in de Ganzenhoek op vrijdag 13 september gaat niet door. Reden: we zijn er al drie keer geweest en dat bleek voldoende om een goed beeld te krijgen van de voorkomende planten langs de route.
De geplande dag wordt echter wel benut maar met een andere bestemming, te weten ‘t Vogelhoff te Leiden.
Het gebied ligt in het zuidelijke deel van de Oostvlietpolder. 't Vogelhoff is een natuur-en recreatiegebied dat in beheer is bij het Zuid-Hollands Landschap. Het heeft een afwisselend karakter, je loopt dwars door een weidegebied met schapen en koeien naar het achterste deel van 't Vogelhoff met verwilderde voormalige tuinen, een boomgaard en een waterrijk open tussendeel. Welke (nazomer)planten gaan we hier tegenkomen?
We verzamelen om 13 uur bij de Bijenstal in ’t Vogelhoff, Vlietweg 66 T in Leiden. Vanaf de Lammeschansbrug in Leiden ga je richting de Vlietlanden. Neem het weggetje voor Brasserie Cronesteyn langs (de Vlietweg) en volg deze weg. Je komt langs wat huizen, een boerderij, recreatiepark Vlietpark, volkstuincomplex Oostvliet en langs het nieuwe poldergemaal. Daarna krijg je aan je linkerhand ’t Vogelhoff. Dat is tevens de toegangsweg naar Volkstuincomplex OTV (Onderlinge Tuinvereniging). Zowel voor fietsen als voor auto’s is hier voldoende parkeergelegenheid.
Als we na zo’n drie uur rondgekeken hebben gaan we op het OVT-complex naar de volkstuin van Marijke Hollander, die ons onthaalt op koffie, thee en wat lekkers.. Adres: Wilgenpad 62.
Mede in verband hiermee is het verstandig je tevoren op te geven bij Koen als je meegaat: Klik hier voor e-mail.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Bijenstal in ’t Vogelhoff, Vlietweg 66 T in Leiden
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina