Datum:
Type activiteit:
Natuurstudie

Locatie: IJsclub-/MEC-gebouw, Oegstgeesterweg 41, 2341 NZ Oegstgeest
Parkeren is volop mogelijk op de parkeerplaats van het sportterrein aan de overkant van het gebouw.

Het is al weer langer licht en we beginnen deze laatste studieavond van dit winterseizoen met de traditionele wandeling door Oud-Poelgeest, met speciale aandacht voor de stinsenplanten. Vorig jaar ontdekten we nieuw ingebrachte soorten als Hondstand en Grote veldbies. Zijn er weer soorten bijgekomen? En hoe gaat het met de vele ‘oude’ soorten op dit landgoed, dat door een vrijwilligersgroep beheerd wordt?
Na de pauze zijn er twee presentaties: Jacqueline toont een aantal planten die we vonden tijdens onze augustus-excursie in de Kikkervalleien/Meijendel, en Koen leidt ons langs ruim 50 bijzondere, deels (zeer) zeldzame planten die hij in 2017 tegenkwam in met name de duinen en de regio Leiden. Uiteraard komen hierbij ook (schijn)grassen aan bod.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: