zaterdag 14 november 2015

Op de landelijke RAVON-dag, 14 november 2015, heeft Aaf Verkade, initiatiefneemster en projectleider van het Vissenmonitoringsproject "Onder water in Leiden" dat in Havenwijk-Zuid te Leiden wordt uitgevoerd, de landelijke RAVON-stimuleringsprijs 2015 in ontvangst mogen nemen uit handen van John Melis, de voorzitter van de Raad van Toezicht van RAVON.
Uit het juryrapport: "Op haar eigen unieke wijze combineert Aaf natuurbeleving, natuurbescherming en natuureducatie. Haar projecten zijn een schoolvoorbeeld van hoe men stadsbewoners kan betrekken bij natuur in hun directe omgeving."
Aan de prijs is een geldbedrag van 1500,- verbonden. Aaf is hiermee zeer verguld omdat zij mede hierdoor het grachtenonderzoek in de Havenwijk van Leiden nog enkele jaren kan voortzetten. Het onderzoek, waarbij een aantal enthousiaste buurtbewoners direct betrokken is, heeft al een hele reeks bijzondere vondsten opgeleverd, zie de speciale website over het project.
De KNNV-afdeling Leiden en omgeving, onder wiens vlag het project plaatsvindt, feliciteert Aaf van harte met de prijs en wenst haar ook in het vervolg nog heel veel succes toe!

Aaf ontvangt de RAVON-stimuleringsprijs 2015 (foto: Jöran Jansse)

Het bewijs (foto: Jöran Jansse)

Deel deze pagina