maandag 6 juli 2020

Hoe gaan wij komende tijd verder met (excursies van) de vogelwerkgroep?
Gegeven: voorlopig zal het coronavirus nog onder ons zijn. Zolang er nog geen goed medicijn of vaccin is, zullen wij ons aan de 1,5 m afstand moeten houden. Daarnaast blijft het verplichte 1,5 m-van-elkaar-afstand-houden heel lastig tijdens een groepsexcursie. Daarom hebben de coördinatoren VWG KNNV Leiden besloten om terughoudend te zijn m.b.t. het laten doorgaan van de reguliere excursies (zoals vermeld in het mei-2020-nummer van Bladgroen), maar na de laatste versoepelingen (van 1 juli jl) kijken we per geplande excursie of en hoe deze door kan gaan. Wij communiceren daarover per mail. Wie (met elkaar) op stap gaat, doet dit op persoonlijke titel. Zowel de excursie als de vorm van reizen vindt dan plaats op basis van eigen verantwoordelijkheid.
Voor vogelwerkgroepleden is er nog een extra mogelijkheid om vogelervaringen uit te wisselen, elkaar te tippen mbt leuke excursieplekken en op stap te gaan met medevogelaars en dat is via de birdwatchapp. In deze appgroep draait het om eigen initiatief.
Met deze opzet hopen wij ieder voorlopig genoeg vogelplezier te kunnen bieden. Uiteraard hadden wij liever al onze geplande excursies zonder knellende bepalingen door laten gaan, maar daar kleven voorlopig toch nog te veel bezwaren aan.
Met vriendelijke groet, namens de coördinatoren
Anke Burgers en Ad den Toom

Deel deze pagina