zondag 22 maart 2020

Tot onze droefenis ontvingen we het bericht dat op 21 maart 2020 Willem Prud’homme van Reine is overleden. Hij is 78 jaar oud geworden.
Willem was werkzaam als marine botanist en had als zodanig verbondenheid met o.a. het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie Leiden, het Rijksherbarium, het Zoölogisch Museum Amsterdam en tenslotte Naturalis. Hij heeft veel betekend voor onder meer het onderzoek naar algen.
Ook voor de KNNV is Willem van grote betekenis geweest. Hij was - je zou kunnen zeggen - sinds mensenheugenis lid geweest. Begonnen als jeugdlid in de Zaanstreek is hij, toen hij naar Leiden kwam, lid van de KNNV-afdeling Leiden en omgeving geworden. Hiervan is hij ook voorzitter geweest.
Vooral van excursies kon hij niet genoeg krijgen, zo vertelde hij in het jubileum-nummer van Daucallium bij het 110-jarig bestaan van de Leidse KNNV. Tijdens zo’n gelegenheid heeft hij een keer met zijn gezelschap een tijdlang naar een vos zitten kijken, totdat deze wegliep: het bleek een dikke oranjekleurige kat te zijn.
Hij zal bekend blijven staan als een hardwerkende en zeer bevlogen wetenschapper, ook onder oud-studenten en –promovendi.

Wij wensen zijn vrouw Hilda, hun kinderen, verdere familie en allen die hem missen, veel sterkte toe.

Het bestuur van de KNNV-afdeling Leiden en omgeving

Deel deze pagina