dinsdag 20 september 2016

Rapport overhandigd aan wethouder Dirkse van Leiden
Nieuwe fase breekt aan na geslaagd KNNV-project

Op 19 september 2016 heeft Aaf Verkade, projectleider van het KNNV-project ‘Vissenmonitoring’, feestelijk het eindrapport van haar geslaagde project aan de Leidse wethouder Paul Dirkse overhandigd. De locatie, speeltuin De Doorbraak in de Havenwijk, was goed gekozen: het project heeft een in alle opzichten speels verloop gekend, met als hoogtepunten enkele landelijke prijzen: De Gouden Zwaluw 2015, de Woudlopersmedaille 2015 voor de enthousiast meewerkende buurjongens en de Passieprijs 2015.

Het vervolg op het project mag ook bepaald creatief genoemd worden: Aaf is door de gemeente Leiden benoemd tot ‘Adviseur Stadsgrachten’ en kan ook in nieuwe wijken aan de gang om het ‘product’ van haar project duurzaam uit te breiden: de waterfauna en -flora in kaart brengen, de Leidse wateren beschermen en schoner maken en vooral ook de bewoners meer betrokken doen zijn met het natte gedeelte van hun leefomgeving.

Het feestelijke tintje werd nog verhoogd toen Aaf plotseling een kistje met een fles echte champagne (met bijbehorende glazen), opgedoken uit een van de grachten, te voorschijn haalde en de wethouder plus de coördinator Duurzaamheid van de gemeente Leiden, Marcel Belt, alsmede een deel van het publiek op een slokje daarvan trakteerde. De ‘grachtenchampagne’ bleek uitstekend geconserveerd te zijn gebleven! En voor de volledigheid bood ze daarbij gezonde hapjes aan, afkomstig van de hoofdsponsor van de gehele happening. De foto’s hieronder mogen voor zich spreken. (Foto's: Jan Westgeest)

Een samenvatting van het rapport is als bijlage aan te treffen.

  
 

Deel deze pagina