dinsdag 29 november 2011

Door Frans van Alebeek

Bram Smit
foto: Dieuwke Donders

Vrijdag 18 november verzamelden zo’n 15 KNNV-leden, leden van het IVN en medewerkers en vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland (LBF) zich samen met nog 200 anderen in een zaal van de Agora. De Gemeente Lelystad en Stichting Welzijn Lelystad hielden daar de jaarlijkse prijsuitreiking voor de vrijwilliger en vrijwilligersgroep van het jaar. In een gezamenlijke actie hadden KNNV, IVN en LBF de vrijwilligers van de Heemtuingroep als groep, en Bram Smit individueel voorgedragen voor de genoemde prijzen. Zij zijn al jarenlang actief voor onze verenigingen en voorde natuur.

Bram Smit
foto: Trudy Thomassen

Trots konden we zien hoe Bram als één van de vijf genomineerde vrijwilligers op het podium mocht komen en een oorkonde en bos bloemen in ontvangst mocht nemen. Bram werd geprezen om zijn jarenlange inzet voor de KNNV, het IVN, LBF, in de Heemtuin en op andere manieren. Hij werd geroemd als een mentor voor nieuwe vrijwilligers en om zijn enorme kennis van flora en fauna. Bram werd weliswaar niet ‘de’ prijswinnende vrijwilliger van het jaar 2011, maar we zijn als vereniging toch apetrots op deze nominatie. En dankbaar voor de grote en trouwe inzet van Bram en van de Heemtuingroep. Bram, mede namens het bestuur en de leden, van harte gefeliciteerd!