Nico Dijkshoorn: Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Beste leden,

Gisteren (26-04-2019) is onze voorzitter Nico Dijkshoorn geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

We zijn zeer verguld dat deze eer aan hem bewezen is voor zijn diensten aan de vereniging en de natuur en natuurbeleving in Flevoland in het bijzonder.

Zijn inzet en compassie vooral voor de Oostvaardeersplassen en omgeving zijn dan ook om te roemen.

MVG het bestuur.

KNNV  WINKEL

Sinds kort is de verkoopstand van de KNNV afd. Lelystad verrijkt met enkele leuke artikelen zoals zitmatje ( € 1/€ 1,50 ) en kleine insectenhotel ( € 3,50 ). Op lezingavonden en mogelijk andere gelegenheden is dit materiaal te koop. Leuk voor wie eens een andersoortig cadeautje zoekt. Ook zijn er nog enige tweedehands natuurboeken wo. echte bijzondere exemplaren.

Overigens als je echt op zoek bent naar een speciaal natuurboek, moet je kijken op de KNNV site bij uitgaven/tweedehands boeken bij Everd de Jongh.

Info: Jan en Ina Marbus E:  4buitenleven@gmail.com

Vertegenwoordigende Vergadering  13 april 2019

Op zaterdag 13 april was in De Meern/Leidse Rijn de jaarlijkse VV ( vertegenwoordigende vergadering ) met vertegenwoordigers van de KNNV geledingen. De vaste agendapunten als notulen en jaarverslagen werden snel  gepasseerd. Het punt samenstelling bestuur leverde maar liefst 3 nieuwe leden voor het landelijk bestuur op! Daarna was er tijd voor presentaties van enkele KNNV- geledingen zoals de ARC ( Algemene Reis Commissie). Andre Beijersbergen vertelde met mooie beelden over het eigen karakter van de KNNV reizen: idealistisch, zakelijk en leuk; goed voor jaarlijks zo’n 150 deelnemers. Voorzitter Bart Heijne meldde Andre bij het bedanken dat hij voor zijn jarenlange spilfunctie binnen de ARC, benoemd werd tot ere-lid van de KNNV.  Er volgden nog presentaties van de Stichting Fondsen van de KNNV, de bioblitz, de natuuracademie, de moeraswerkgroep en de houtpantserjuffer.

De moeraswerkgroep is een van de 8 landelijke werkgroepen van de KNNV ( ook: Eur. Orchideeën, insecten, grassen, (korst-)mossen, strandwerkgemeenschap, kampeergroep). Heb je belangstelling voor grassen, mossen of orchideeën? Dan biedt zo’n landelijke werkgroep de gelegenheid tot vermeerdering van je kennis en contacten.  Het verhaal van KNNV afd. Amersfoort over hun Natuuracademie was ook een eyeopener hoe je met een serie minicursussen, laagdrempelig belangstellenden bereikt. Koos Meesters uit Het Gooi vertelde kort dat hij binnen de moeraswerkgroep zich bezig hield met kiezelwieren/sieralgen. Ook dan gaat er weer een wereld voor je open.

De vouchers van het GervanZanenfonds en de Stichting Fondsen van de KNNV geven afdelingen de kans iets groots / nieuws aan te pakken: het geld kan geen bezwaar zijn. Kortom: deze jaarvergadering was meer dan een verplicht nummer eens per jaar. Het was een leuke bijeenkomst met veel aangrijpingspunten om er iets van mee naar huis te nemen.

Jan Marbus