Open dag Heemtuin Lelystad

In het voorjaar is er veel te zien in de heemtuin in Lelystad. De bosanemonen en daslook zorgen voor een wit bloementapijt in de bosrand. De wilde, lila hyacinten zijn in april op hun mooist. Graag wil de heemtuinwerkgroep u op zondag 21 april laten zien welke soorten er nog meer te bewonderen zijn.

Het kleinschalig onderhoud in de Heemtuin wordt gedaan door een enthousiaste groep vrijwilligers van de KNNV, IVN en Landschapsbeheer. Wekelijks zijn ze op in het groeiseizoen bezig met het onderhoud. Vooral de maanden april, mei en juni zijn druk. Iedereen heeft wel zijn eigen specialiteit, zoals stinzenflora, vogels en hun nestkastjes, de planten in de bosrand of  op de zandheuvel. En elke week worden de vlinders die in de tuin rondfladderen, geïnventariseerd.

Ook andere bewoners van Lelystad komen graag naar de heemtuin. Gezinnen komen er om te picknicken, kantoorpersoneel wandelt door de tuin tijdens hun lunchpauze. Schoolkinderen komen er om samen met de juf waterbeestjes te vangen. Kikkerdril en kikkervisjes zijn altijd een succes. Ook jongelui weten de tuin te vinden.
De vrijwilligers willen graag nog meer bewoners van Lelystad kennis laten maken met dit bijzondere stukje natuur in de stad. Vandaar dat ze op zondagmiddag 21 april van 13:30-16:00 uur een open dag organiseren. Dan staan er  tafels met  informatie en zullen leden van KNNV en IVN aanwezig zijn om u tekst en uitleg te geven.
Voor kinderen is er de mogelijkheid om een klein “nestwinkeltje” te fabriceren dat thuis in de tuin kan worden opgehangen.
U vindt de Heemtuin in het Stadspark ter hoogte van de dierenweide, parkeren kan op de parkeerplaats aan de Polderdreef.
Tot ziens op 21 april!