donderdag 11 april 2019

Op donderdag 11 april 2019 komt Bart Heijne, voorzitter van de landelijke vereniging bij ons op bezoek.

Het is nu 45 jaar geleden dat onze afdeling werd opgericht.
Op een avond waar Dik Koopmans van het Gewest IJsselstreek ons wegwijs maakte over de in en outs van de KNNV.
Afdeling Lelystad heeft vervolgens altijd een losse band gehad met de landelijke vereniging en het Gewest IJsselstreek.
Slechts af en toe namen leden van onze afdeling deel aan de jaarlijkse Vertegenwoordigende Vergadering en ook Beleidsraad werd door ons niet bezocht.
Aan de Gewestelijke Themadagen en excursies werd slechts incidenteel door enkele leden deelgenomen.
Omdat het natuurbeleid tegenwoordig vooral provinciaal is geregeld, zijn vorig jaar de KNNV-gewesten opgeheven.
Vanwege de losse band met de andere afdelingen kwam de opheffing van het gewest voor ons niet als een grote schok.

Aan het eind van vorig jaar bleek dat het landelijk bestuur toch graag een overlegstructuur ziet tussen afdelingen van aangrenzende provincies.
Omdat wij de enige afdeling in Flevoland zijn en geen raakvlakken hebben met Noord-Holland en Utrecht,
hebben we daar van afgezien en zijn niet naar de georganiseerde bijeenkomst gegaan.

Toch wil de voorzitter van de landelijk vereniging graag met ons kennis maken en komt nu bij ons op bezoek.
Een mooie gelegenheid om eens te praten over het wel en wee van onze afdeling en de landelijke vereniging.
Het lijkt me een boeiende avond te worden.

Komt u ook?