ActiviteitenToon alle activiteiten »

 

Het Coronavirus en onze KNNV-afdeling: excursies gaan weer van start

De afgelopen maanden waren onzekere tijden, het coronavirus, Covid-19 waarde rond. Veel van wat gewoon was, kon en mocht niet meer. We hopen dat iedereen deze periode goed is doorgekomen en gezond gebleven is. 

Vanaf augustus gaan we de draad weer oppakken al zullen we ons aan de regels en richtlijnen van het RIVM moeten houden. Hier ligt dan ook een taak voor ons allen, zeker wat betreft de anderhalve meter afstand en de eigen verantwoordelijkheid om bij verkoudheidsklachten, koorts en hoesten thuis te blijven. 

De grootste wijziging die wordt doorgevoerd is dat u zich vooraf dient aan te melden om mee te mogen met een van de aangeboden excursies. 

Alle excursies worden georganiseerd met inachtneming van de regels en richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Binnen deze regels en richtlijnen mag iedere excursieleider zelf bepalen hoeveel mensen er aan zijn of haar excursie deelneemt. Daarbij geldt voor alle excursies een VERPLICHTE VOORAANMELDING. Wil je mee met een excursie, neem dan tevoren contact op met de betreffende excursieleider. Contactgegevens staan vermeld bij de betreffende excursie. 

 

Met ons op pad...

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Het excursieprogramma voor aug-sep-okt 2020 kun je hier downloaden. Ook excursies van verwante organisaties zijn in het programma opgenomen!

Onze excursieverslagen vind je hier: https://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2020

 

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

  1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten. 


Kijk hier voor meer informatie.

 

Actueel

 

 

Deel deze pagina