ActiviteitenToon alle activiteiten »

Bezoek ons op Facebook: https://www.facebook.com/groups/314069375355275/

Najaarsvogelcursus in september en oktober

In het najaar starten we weer met een najaarsvogelcursus. De vogelcursus zal plaatsvinden telkens op maandagochtend; er zijn 8 cursusochtenden, de plaatsen waar we beginnen wisselen we af en de eerste cursusdag is maandag 4 september om 9:30 uur. De locatie wordt t.z.t. aan de deelnemers doorgegeven.
Wij trekken erop uit met de fiets en onderweg kijken en luisteren wij naar vogels. Duur van de cursus is ongeveer tot 12:00 uur, maar kan ook wat uitlopen.
Excursieleiders: Peter Egelmeers en Louis Geraets.
Het bedrag voor de cursus bedraagt € 45,00 en kan overgemaakt worden op, de bankrekening van de KNNV Nijmegen, IBAN-rekeningnummer NL83 INGB 0000 8494 10 o.v.v. vogelcursus najaar 2017.
De cursusochtenden zijn: 4, 11, 18, 25 september, 2, 9, 16 en 23 oktober.

Meer informatie: tel. 06-49680228

Nieuwe rubriek: Nijmegen anders bekeken

aflevering 2: van Welderenstraat

Met ons op pad....

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Het excursieprogramma voor aug-sep-okt 2017 kun je hier downloaden. Ook excursies van verwante organisaties zijn in het programma opgenomen!

Onze excursieverslagen vind je hier: http://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2017

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten.

Kijk hier voor meer informatie.