ActiviteitenToon alle activiteiten »

Bezoek ons op Facebook: https://www.facebook.com/groups/314069375355275/

Nieuwe rubriek: Nijmegen anders bekeken

aflevering 2: van Welderenstraat

Vooraankondiging Excursie naar de Hohe Meissner 2017.

Het is langzamerhand een ware traditie geworden, maar ook in 2017 organiseren André Beijersbergen en Jochem Kühnen een botanisch / geologisch en landschappelijke excursie naar het "buitenland", dit keer naar de Hohe Meissner, oostelijk van Kassel (350 km vanuit Nijmegen).
Het gebied maakt deel uit van het Naturpark Meissner-Kaufunger Wald en staat bekend als het woongebied van Frau Holle (!). De hoogste top is 753 m. hoog en de Hohe Meissner is voor sterke erosie bewaard gebleven door zijn 150 m. dikke basaltoppervlakte, die op lagen Muschelkalk en Buntsandstein rust. Iets naar het oosten ligt een deel van de "Grüne Band", een waarlijk ongerept natuurgebied langs de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland en zeer de moeite waard!

We kunnen van vrijdagmiddag 2 juni t/m maandagochtend 5 juni terecht in het fraaie "Naturfreunde Meissnerhaus" (www. meissnerhaus.de) dat hoog op een berghelling ligt bij Hessisch Lichtenau.
We verblijven er 3 nachten op basis van volledig pension, voor € 155,- per persoon.
Opgeven kan door het verschuldigde bedrag over te maken naar André (NL52 ABNA 0622 0759 50) te Nijmegen,
onder vermelding van Excursie Meissner 2017.

Onze excursiedatum valt samen met het Pinksterweekend, vandaar dat er (helaas) geen 1-persoonskamers meer vrij zijn. Er kunnen maximaal maar 10 personen mee, dus snel aanmelden (voor 28 februari 2017!!); wie het eerst komt...

De excursie is inmiddels volgeboekt!

Met ons op pad....

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Het excursieprogramma voor mei-jun-jul 2017 kun je hier downloaden. Ook excursies van verwante organisaties zijn in het programma opgenomen!

Onze excursieverslagen vind je hier: http://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2017

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten.

Kijk hier voor meer informatie.