ActiviteitenToon alle activiteiten »


Bezoek ons op Facebook

 

Gevolgen Coronavirus

Conform de aanwijzingen van het hoofdbestuur noopt het Coronavirus opnieuw tot de volgende maatregelen. Alle activteiten zijn stil gelegd tot 12 april.

 

Met Jan van Hooff naar Burgers Zoo

Traditiegetrouw sluit Jan van Hooff ook dit jaar zijn collegereeks voor HOVO-Nijmegen af met een bezoek aan Burgers Zoo, en wel op dinsdag 26 mei. Ook belangstellenden die de colleges niet gevolgd hebben kunnen zich daarvoor aanmelden. Ga daarvoor naar https://www.ru.nl/hovo/actueel/excursie-burgers-zoo-dinsdag-26-mei/.

 

Landelijke grassendag 20 juni 2020

Op 20 juni a.s. vindt in Nijmegen de landelijke Grassendag plaats. Heb je belangstelling voor planten en wil je je verdiepen in de wereld van grassen? Dan biedt de Grassendag jou een uitgelezen kans. Meer informatie vind je op https://www.knnv.nl/werkgroep-grassen-en-schijngrassen/landelijke-dag-grassen-en-schijngrassen-2020. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juni. Je kunt je aanmelden voor de Grassendag door een e-mail te sturen naar aanmelding@grassen.knnv.nl. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van je aanmelding, inclusief de betaalgegevens.

 

Cursus WILDE PLANTEN 2020 door KNNV-Arnhem

In 2020 verzorgt de KNNV-afdeling Arnhem een cursus Wilde Planten. Voor meer informatie en aanmelding ga naar https://www.knnv.nl/afdeling-arnhem-eo/nieuws/groencursus-voorjaar-2020

 

Met ons op pad....

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Het excursieprogramma voor feb-mrt-apr 2020 kun je hier downloaden. Ook excursies van verwante organisaties zijn in het programma opgenomen!

Onze excursieverslagen vind je hier: https://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2020

 

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

  1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten.


Kijk hier voor meer informatie.

 

Actueel

 

 

Deel deze pagina